Обърната млечна торта Орео
Необходими продукти:
- 300-400 грама бисквити орео
- 200 грама крема сирене без сол
- 150 милилитра сметана за разбиване, подсладена
- 100 грама кондензирано мляко, гъсто
- 1/2 чаена лъжичка желатин
- 30 милилитра вода
- 150 грама нарязани пресни ягоди
Начин на приготвяне:
Отделете бисквитите една от друга и премахнете крема им с помощта на лъжичка. Сложете го в купа, към която добавете крема сирене, сметана, кондензирано мляко. Разбъркайте до получаването на хомогенна смес. Разтворете желатина във водата, добавете го към сместа.
Пригответе голяма стъклена купа и разпределете част от крема по дъното и стените на съда. Подредете бисквити, покрийте с крем и разпределете внимателно. Продължете реда на подредба по същия начин, като между продуктите гарнирате с пресни ягоди.
Завършете тортата с ред бисквити и охладете. След два часа обърнете сладкиша върху плоска чиния, разрежете парченца и поднесете.
Да ви е сладко!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: tipbuzz.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Бисквитена торта с маскарпоне и кондензирано мляко
- Сиропирана бишкотена торта с карамелизирани орехи и млечен крем
- Шоколадова торта с бисквити и кондензирано мляко
- Бишкотена торта с яйчен крем, плодов сироп и орехи
- Торта от бисквити с яйчен крем и шоколад
- Бисквитена торта с орехов крем
- Бисквитена торта с маскарпоне
- Бишкотена торта с маскарпоне, ром и шоколад
- Бисквитено руло с маслен кокосов крем
- Бисквитена торта с маслен крем, шоколад и орехи
Коментари към Обърната млечна торта Орео