Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Обреден хляб за Кръстовден

Обреден хляб за Кръстовден

Обреден хляб за Кръстовден - изображение

Необходими продукти:


  • 2 килограма брашно
  • 80 грама жива мая
  • 900 милилитра топла вода
  • 2 чаени лъжички сол
  • 1 чаена лъжичка захар
  • 10 грама сода за хляб
  • 1/2 чаена лъжичка оцет


Начин на приготвяне:


Пресейте брашното и го сложете в подходящ съд за месене. Добавете солта и содата за хляб, погасена в оцета. Активирайте маята в топлата вода и прибавете захарта. Разбъркайте и комбинирайте двете смеси.

Пригответе тесто, поръсете брашно върху кухненски плот и го замесете. Разделете на различни по големина части и оставете да си починат за 30 минути. Оформете топчици от тестото, притиснете ги с длани и направете разрези през средата.

хляб за кръстовден

Поръсете с брашно и подредете в плоска тава, покрита с лист пергамент. Изчакайте хлебчетата да удвоят обема си, загрейте фурната на 170 градуса и ги запечете за 40-45 минути. След готовност покрийте с влажна кърпа, разчупете за здраве и поднесете.

хляб за кръстовден

Добър апетит!

За framar.bg: Русиана Михайлова

Снимки: es.paperblog.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛайфстайлЗдравни съветиВидеоСнимкиЛюбопитноХрани и ястияНовиниДиетиИнтервюта