Ньоки от жасминов ориз и пюре от чушки

Необходими продукти:
- 2 2/3 чаени чаши вода
- 1 1/2 чаена чаша кафяв жасминов ориз
- 1/4 чаена чаша нарязан джинджифил
- 3 сантиметрово парченце лимонова трева, отрязано наполовина по дължина
- 3/4 чаена чаша оризово брашно
- 1/2 чаена лъжица сол
- 1/4 чаена чаша олио
за пюрето:
- 3 големи червени чушки
- 2 супени лъжици олио
- 1 1/4 чаена чаша лук
- 1/3 чаена чаша чери домати, разполовени
- 3 супени лъжици сухо бяло вино
- 1 1/2 супена лъжица винен оцет
- 1/4 чаена чаша вода
- 1/2 чаена лъжица сол
- 1/4 чаена чаша сирене Пекорино, настъргано
Начин на приготвяне:
Започнете с приготвянето на ньоките. Сложете ориза, водата, джинджифила и лимонената трева в голяма тенджера. Поставете на котлона и изчакайте да заври на силна температура. Намалете след това градусите на котлона и оставете да къкри на слаб огън за около 35 минути, докато течността се абсорбира. Изхвърлете лимоновата трева и джинджифила.
Горещият ориз сложете в купа, добавете към него 3/4 чаена чаша оризово брашно, сол и бъркайте с миксер, докато се получи лепкаво тесто. Прехвърлете тестото върху дъска за рязане, набрашнена с оризово брашно. Оформете правоъгълник с дебелина около 1 сантиметър. С помощта на остър нож нарежете тестото на 2 сантиметрови ленти, които след това навийте. Рулцата нарежете на 2,5 сантиметра и подредете в тава, поръсена с оризово брашно.
Изпържете ньоките в 2 супени лъжици олио, докато станат златисти. Прехвърлете ги върху салфетка да се отцедят.
Пригответе пюрето от чушки (може да започнете приготвянето му, когато сложите ориза да се вари):
Изпечете чушките за 10-15 минути на горен реотан, като ги завъртате на всеки 5 минути, за да се изпече ципата им възможно най-бързо. Прехвърлете ги в тенджера и поставете капака, оставете да се задушат за 10 минути.
Сгорещете 2 лъжици олио в тиган. Добавете лука и доматите и варете, като разбърквате от време на време, пържете около 10 минути, докато лукът стане златист. Прибавете виното и след като се изпари, свалете от котлона и овкусете с оцета.
Обелете и нарежете чушките. Сложете ги в блендер заедно с доматената смес и пюрирайте. Посолете и прехвърлете в сосиера.
Сервирайте ньоките заедно с пюрето от червени чушки и малко сирене Пекорино, настъргано.
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Ньоки с гъби и сос от крема сирене
- Огретен от картофени ньоки с гъби и сметана
- Класически картофени ньоки
- Пържени панирани ньоки
- Ньоки от сирена с яйца и масло
- Печени ньоки с тиква и градински чай
- Ньоки в доматен сос с лук
- Ньоки от извара с пармезан
- Сладки ньоки с лешници и йогурт
- Сотирани картофени ньоки с рукола и кашкавал
Коментари към Ньоки от жасминов ориз и пюре от чушки