Нахут с чесън и маслини
    Необходими продукти:
500 грама сварен или консервиран нахут
3 супени лъжици зехтин
4 - 5 скилидки чесън
1 малка глава лук (за предпочитане червен)
2 супени лъжици доматено пюре
400 милилитра зеленчуков бульон
черни маслини на вкус
сок от 1 лимон
риган на вкус
дафинов лист
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Изсипете нахута (без течността) в подходящ съд с дебело дъно. Прибавете зехтина и намачкания или счукан чесън, поставете на котлона и нека сместа се задушава на слаб огън в продължение на 5 минути, като разбърквате. След това сложете доматеното пюре, лимоновия сок, ситно нарязания лук, дафиновия лист, ригана и залейте всичко с горещия зеленчуков бульон. Оставете всичко да се приготвя, докато сосът се сгъсти.
Преди да изключите, добавете нарязани маслини на вкус.
Може да поднесете ястието и топло, и студено.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АНСЕСТРАЛ СУПЕРФУДС CHIEFTAIN МИКС ЗА МЪЖА 200 г
БИОХЕРБА НАТУРАЛНО БРАШНО ОТ НАХУТ 300 г
РЕТРО КАФЕ прах 100 г ЗДРАВНИЦА
РЕТРО КАФЕ С ЦИКОРИЯ прах 100 г ЗДРАВНИЦА
АУРА ХЕРБАЛС ВИТАМИН D3 + K2 ВЕГАН капки 50 мл
МАТИСЪН ПРОТЕИН ОТ НАХУТ 400 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
 - Ястия от зърнени и бобови култури
 - 12 ползи за здравето от нахута – едно от първите култивирани от човека растения
 - Леблебия, Нахут, Сланутък
 - Супа от нахут и картофи с ориз
 - Нахут с ориз и лук
 - Ползи за здравето от брашното от нахут
 - Нахутът като средство за отслабване: две диети и разтоварващ ден
 - Салата от булгур и нахут с авокадо
 - Индийски плосък хляб с нахутено брашно и спанак (Роти)
 - Салата от ряпа и нахут
 - Бобови култури
 
Коментари към Нахут с чесън и маслини