Нахут с чесън и маслини

Необходими продукти:
500 грама сварен или консервиран нахут
3 супени лъжици зехтин
4 - 5 скилидки чесън
1 малка глава лук (за предпочитане червен)
2 супени лъжици доматено пюре
400 милилитра зеленчуков бульон
черни маслини на вкус
сок от 1 лимон
риган на вкус
дафинов лист
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Изсипете нахута (без течността) в подходящ съд с дебело дъно. Прибавете зехтина и намачкания или счукан чесън, поставете на котлона и нека сместа се задушава на слаб огън в продължение на 5 минути, като разбърквате. След това сложете доматеното пюре, лимоновия сок, ситно нарязания лук, дафиновия лист, ригана и залейте всичко с горещия зеленчуков бульон. Оставете всичко да се приготвя, докато сосът се сгъсти.
Преди да изключите, добавете нарязани маслини на вкус.
Може да поднесете ястието и топло, и студено.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АНСЕСТРАЛ СУПЕРФУДС CHIEFTAIN МИКС ЗА МЪЖА 200 г
БИОХЕРБА НАТУРАЛНО БРАШНО ОТ НАХУТ 300 г
НАХУТ ЗЪРНО 450 г ЗДРАВЕ ЗА ВАС
ВЕГЕТАМИН ВИТАМИН D3 + K2 MK7 + ЧЕРВЕНИ ВОДОРАСЛИ капсули * 60
РЕТРО КАФЕ прах 100 г ЗДРАВНИЦА
РЕТРО КАФЕ С ЦИКОРИЯ прах 100 г ЗДРАВНИЦА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- 12 ползи за здравето от нахута – едно от първите култивирани от човека растения
- Спанак с нахут и оризова гарнитура
- Леблебия, Нахут, Сланутък
- Ползи за здравето от брашното от нахут
- Веган майонеза от нахут
- Нахут с ориз и лук
- Задушен нахут с картофи, наденица и бекон
- Аквафаба – натуралният заместител на яйца
- Къри с червена леща, нахут и спанак
- Хрупкав печен нахут за аперитив
Коментари към Нахут с чесън и маслини