Бонбони от нахут с фурми и шоколадова глазура

Начин на приготвяне:
- 30 грама фъстъчено масло
- 250 грама сварен нахут
- 1 супена лъжица мед
- 7 сушени фурми
- 100 грама бял шоколад
- 200 грама тъмен шоколад
Начин на приготвяне:
Смесете зърната нахут с фъстъченото масло, фурмите и меда.
Смелете с помощта на кухненски робот до еднородност.
Ако сместа е прекалено гъста, наливайте по 1 супена лъжица вода и разбърквайте, докато се получи подходяща консистенция.
От нея оформете малки топчета, подредете ги върху дъска и приберете за 30 минути във фризера.
Не се престаравайте в придаването на форма на бонбоните. Когато стегнат, ще може да ги оформите лесно.
Разтопете двата вида шоколад и в него потопете топчетата от нахут, в които предварително сте забили клечки за зъби.
Подредете десерта върху лист пергамент и приберете в хладилника, докато глазурата стегне.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИЛКА ЧУДОДЕЙКА ТИНКТУРА БИЛКОЛЕТИЕ 100 мл
БИЛКА ЧУДОДЕЙКА ТИНКТУРА ЗА ДЕЦА 100 мл
БРАШНО ОТ ФУРМИ 200 г ЯЖ ПОЛЕЗНО
МАЙ ХЕЛТИ ФЮЖЪН ЧЕРВЕНА БОРОВИНКА И КОКОС МИКС 200 г
НовЛОВАРЕ ЧАЙ АСОРТИ ORIENTAL ASSORTED филтър 4 ВИДА * 8
НовЛОВАРЕ ЧАЙ АСОРТИ WINTER ASSORTED филтър 4 ВИДА * 8
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Как да си захванем финикова палма от костилка на фурма
- 12 ползи за здравето от нахута – едно от първите култивирани от човека растения
- Шоколадови блокчета с извара и ягодово сладко
- Домашни шоколадови бонбони
- Черен шоколад - изкушение или лекарство
- Леблебия, Нахут, Сланутък
- Ползи за здравето от брашното от нахут
- Спанак с нахут и оризова гарнитура
- Лесен шоколадов кекс с масло
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
Коментари към Бонбони от нахут с фурми и шоколадова глазура