Нахутена яхния със спанак и варени яйца

Необходими продукти:
- 2 големи яйца
- 1 супена лъжица зехтин
- 2 чаени лъжици семена ким
- 1 чаена лъжица семена синап
- 2 супени лъжици къри на прах
- 1 чаена лъжица чесън на гранули
- 1 чаена лъжица сух джинджифил
- 400 грама нарязани домати от консерва
- 400 грама нахут от консерва, отцеден и изплакнат
- 1 супена лъжица сок от лимон
- 100 милилитра гореща вода
- 180 грама бейби спанак
- сол и черен пипер
- кориандър или магданоз за гарниране
Начин на приготвяне:
Сварете яйцата в касерола до готовност - около 6-8 минути, според желаната твърдост на жълтъка. След като се охладят обелете.
През това време в зехтина запържете семената ким и синап, подправката къри, чесъна и джинджифила за 1 минута, докато отпуснат ароматите си. Добавете към тях доматите, нахута, лимоновия сок и горещата вода, подправете със сол и черен пипер. Покрийте с капак и задушавайте за 6-8 минути, докато сосът се сгъсти, след това прибавете спанака.
Сервирайте две порции, като във всяка сложите разполовено варено яйце. Поръсете с малко къри на прах по желание и гарнирайте с кориандър или магданоз.
За Framar.bg: Данна Панжарова
Източник: bbc.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АНСЕСТРАЛ СУПЕРФУДС CHIEFTAIN МИКС ЗА МЪЖА 200 г
БИОХЕРБА НАТУРАЛНО БРАШНО ОТ НАХУТ 300 г
ВЕГЕТАМИН ВИТАМИН D3 + K2 MK7 + ЧЕРВЕНИ ВОДОРАСЛИ капсули * 60
РЕТРО КАФЕ прах 100 г ЗДРАВНИЦА
РЕТРО КАФЕ С ЦИКОРИЯ прах 100 г ЗДРАВНИЦА
МАТИСЪН ПРОТЕИН ОТ НАХУТ 400 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- Запеканка от спанак със сирена, чесън и гъби
- Нахут в доматен сос с лимон
- Спаначено руло с крема сирене, сушени домати и чесън
- Спанак с лук, домати и яйца
- Спаначен пудинг с извара и кашкавал
- Нахут със стафиди и ориз на фурна
- Спанак с нахут и оризова гарнитура
- Къри с нахут, грах и картофи
- Млечно смути с банан, спанак и трици от лимец
- Аквафаба – натуралният заместител на яйца
Коментари към Нахутена яхния със спанак и варени яйца