Начало Хранене Рецепти Основни ястия От зърнени и бобови Нахутена яхния със спанак и варени яйца

Нахутена яхния със спанак и варени яйца

Нахутена яхния със спанак и варени яйца - изображение

Необходими продукти:

  • 2 големи яйца
  • 1 супена лъжица зехтин
  • 2 чаени лъжици семена ким
  • 1 чаена лъжица семена синап
  • 2 супени лъжици къри на прах
  • 1 чаена лъжица чесън на гранули
  • 1 чаена лъжица сух джинджифил
  • 400 грама нарязани домати от консерва
  • 400 грама нахут от консерва, отцеден и изплакнат
  • 1 супена лъжица сок от лимон
  • 100 милилитра гореща вода
  • 180 грама бейби спанак
  • сол и черен пипер
  • кориандър или магданоз за гарниране

Начин на приготвяне:

Сварете яйцата в касерола до готовност - около 6-8 минути, според желаната твърдост на жълтъка. След като се охладят обелете.

През това време в зехтина запържете семената ким и синап, подправката къри, чесъна и джинджифила за 1 минута, докато отпуснат ароматите си. Добавете към тях доматите, нахута, лимоновия сок и горещата вода, подправете със сол и черен пипер. Покрийте с капак и задушавайте за 6-8 минути, докато сосът се сгъсти, след това прибавете спанака.

Сервирайте две порции, като във всяка сложите разполовено варено яйце. Поръсете с малко къри на прах по желание и гарнирайте с кориандър или магданоз.

За Framar.bg: Данна Панжарова
Източник: bbc.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиХрани и ястияЛюбопитноБотаникаХранене при...НовиниДиетиСнимкиЛайфстайл