Най-лесният тиквен пай
Необходими продукти:
- 3/4 чаена чаша захар
- 1 1/2 супени лъжици подправка за тиквен пай
- 1/2 чаена лъжичка сол
- 430 грама пюре от тиква
- 1 1/4 чаени чаши кондензирано мляко
- 2 яйца, разбити
- 1 кора за пай
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 220 градуса.
- В голяма купа смесете захарта, подправката за тиквен пай, солта, пюрето от тиква, кондензираното мляко и яйцата. Разбъркайте добре.
- Поставете кората за пайове в тавичка и изсипете тиквената плънка в нея.
- Печете пая в продължение на 15 минути, намалете температурата на фурната до 180 градуса и печете още 40-50 минути. Нож, поставен в центъра, трябва да излезе чист от сладкиша.
- Оставете тиквения пай да се охлади в продължение на минимум 2 часа, преди да го нарежете и поднесете.
Да ви е сладко!
Снимка: tablespoon.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ДОПЕЛХЕРЦ АКТИВ ЗА УРИНАРЕН ТРАКТ капсули * 30
ПЮР НУТРИШЪН ПЛАНТ ПРОТЕИН 454 г
ПРОСТАМАКС ФОРТЕ капсули * 60 ФОРТЕКС
НовВИАМЕА капсули * 4
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ТИКВА И КАРТОФИ С ОРИЗ И МЛЯКО 190 г
ЗОЯ МАСЛО ОТ ТИКВЕНИ СЕМКИ 250 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Тиква - полезни свойства и противопоказания
- Тиква "спагети" с чесън, сирена и сметана
- Сладкиш с тиква, орехи и шоколадова глазура
- Как да съхраняваме правилно тиквата
- Домашен сладкиш с тиква и сирене крема
- Рецепти за пълнена тиква с кайма и свинско месо
- Бананово смути с тиквени семена и овесени ядки
- Тиквен щрудел с орехи и канела
- Тиквен хляб със семена и овесени ядки
- Спагети от тиква с прошуто
Коментари към Най-лесният тиквен пай