Най-бързите и лесни гюзлеми

Необходими продукти:
- 160 грама брашно
- 160 грама самонабухващо брашно
- 300 грама пълномаслено кисело мляко
- 1/2 чаена лъжичка сол
Предложения за плънка:
- спанак, сирене и яйце
- шунка, гъби и кашкавал
- бекон, домати и моцарела
- маслини, магданоз и фета
- банан и течен шоколад
- ябълка, канела и кафява захар
- рикота, мед и канела
Начин на приготвяне:
- Смесете съставките в голяма купа и разбъркайте за кратко с дървена лъжица.
- Извадете тестото върху добре набрашнена повърхност и използвайте дланите си, за да го омесите до гладка и леко лепкава консистенция.
- Разделете на четири равни топки и покрийте с чиста памучна кърпа, докато приготвяте желаната плънка.
- Разточете с набрашнена точилка в кръг с дебелина около 1 милиметър.
- Разпределете плънката по средата и затворете гюзлемата така, че страните да се припокрият, образувайки плик.
- Загрейте малко олио в тиган с незалепващо покритие на умерен огън.
- Поставете гюзлемата със сгънатата част надолу и печете до златисто кафяв цвят. Обърнете и запечете от другата страна.
- Повторете с останалото тесто и плънка.
- Поднесете гюзлемите топли и им се насладете.
Приятен апетит!
Снимки: bellyrumbles.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Тутманик
- Как правилно да замразим различните видове тесто
- За да се пукне цирея, наложете върху него тесто от сапун и белтък
- Палачинки от коприва с прясно мляко
- Мраморен кекс с шоколадови пръчици
- Ябълкова пита с кисело мляко
- Индийски сиропиран десерт Джалеби
- Картофени соленки със сирене, орехи и кимион
- Вити банички със спанак, сирене и кашкавал
- Хрупкави домашни солети
Коментари към Най-бързите и лесни гюзлеми