Наденички, запечени върху палачинка с праз и аспержи
Както може да приготвите вкусна палачинка на фурна с плодова плънка, така може да я поднесете и с месо и зеленчуци. Направена по такъв начин, палачинката става много вкусна и въздушна и гарантиращо засищаща, заради протеините в месото.
Необходими продукти:
- 3 супени лъжици олио
- 12 сурови наденици
- 110 грама праз, нарязан на пръчки
- 125 грама аспержи
- 100 грама замразен грах
- 150 грама бяло брашно
- 1/2 настъргана кора на лимон
- 3 големи яйца
- 300 милилитра прясно мляко
Начин на приготвяне:
Включете фурната на 200 градуса да се загрява, докато приготвите тестото за палачинката и зеленчуците.
Смесете брашното с яйцето и млякото. Добавете лимоновата кора и разбъркайте, посолете.
В малко мазнина изпържете надениците и праза за около 2 минути.
Добавете аспержите и граха, разбъркайте и свалете от котлона.
Намазнете правоъгълна тава и изсипете в нея тестото. Отгоре разпределете месото и зеленчуците.
Печете 30-35 минути, докато тестото се надуе и препече.
Подходящо е да сервирате палачинката със сос грейви.
realfood.tesco.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ВОЛКАНО ПРИСТАВКА ЗА КУХНЕНСКИ РОБОТ ЗА ПЪЛНЕНЕ НА НАДЕНИЧКИ
МАЙПРОТЕИН ПРОТЕИНОВИ ПАЛАЧИНКИ 500 гр.
ОЛ НУТРИШЪН ПРОТЕИНОВИ ПАЛАЧИНКИ 500 г
МИКС ЗА ПАЛАЧИНКИ 320 г ЗДРАВНИЦА
МИКС ЗА СОЛЕНИ ПАЛАЧИНКИ БЕЗ ГЛУТЕН 300 г ЗДРАВНИЦА
МИКС ЗА СЛАДКИ ПАЛАЧИНКИ БЕЗ ГЛУТЕН 320 г ЗДРАВНИЦА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Палачинки без яйца
- Рецепти за домашен бахур
- Палачинките на баба
- Печени палачинки с пиле в сметанов гъбен сос
- Боб с наденица и кисело зеле
- Палачинки със суроватка вместо мляко
- Рецепти за палачинки с царевично брашно
- Наденички с гъби и лук
- Спаначени палачинки с месна плънка
- Рулца от палачинка с котидж сирене, шунка и сьомга
Коментари към Наденички, запечени върху палачинка с праз и аспержи