Наан - индийски хляб на тиган

Необходими продукти:
- 1 чаена чаша брашно
- 1 чаена чаша пълнозърнесто брашно
- 1 супена лъжица олио
- 1 1/4 чаена чаша кисело мляко
- 4-5 супени лъжици топла вода
- 1 чаена лъжичка сода за хляб
- 1/2 чаена лъжичка бакпулвер
- щипка сол
За поръсване:
- сусам
- пресен магданоз
- разтопено масло
Начин на приготвяне:
- Пресейте брашното в голяма купа и добавете солта, бакпулвера и содата. Разбъркайте добре.
- Направете кладенче в средата и изсипете в него олиото и киселото мляко.
- Започнете да смесвате съставките, като добавите 4-5 супени лъжици топла вода /или повече/ до замесването на меко тесто.
- Покрийте купата с чиста памучна кърпа и я оставете на страна за около 30 минути.
- Разделете тестото на 8 равни топки и разточете всяка една от тях върху набрашнена повърхност.
- Поръсете със сусам и пресен магданоз.
- Загрейте голям тиган с незалепващо покритие на средно силен огън.
- Сложете първата разточена питка в тигана и го покрийте с капак. Когато започнат да се образуват мехурчета, обърнете и опечете от другата страна. Повторете с останалите.
- Намажете ги с разтопеното масло, докато са още горещи и ги поднесете.
Приятен апетит!
Снимки: mygingergarlickitchen.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ ДИВ КОПЪР 10 мл
НАУ ФУДС СПОРТ МСТ ОЙЛ дражета 1000 мг * 150
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ ЖОЖОБА 20 мл
ОСТРОВИТ БАДЕМОВО МАСЛО С ПАРЧЕНЦА 500 г
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ СЕМЕНА НА НАР 50 мл
БОТАЛАЙФ КОНОПЕНО МАСЛО 250 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- За да се пукне цирея, наложете върху него тесто от сапун и белтък
- Картофени шишчета с масло
- Тутманик
- Рецепти за домашен селски хляб (с хрупкава коричка и с подправки)
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Масло от рапица
- Как правилно да замразим различните видове тесто
- Хлебен пудинг
- Сметанов сос Алфредо с пармезан и масло за паста
- Бързи питки без месене
Коментари към Наан - индийски хляб на тиган