Наан - индийски хляб на тиган

Необходими продукти:
- 1 чаена чаша брашно
- 1 чаена чаша пълнозърнесто брашно
- 1 супена лъжица олио
- 1 1/4 чаена чаша кисело мляко
- 4-5 супени лъжици топла вода
- 1 чаена лъжичка сода за хляб
- 1/2 чаена лъжичка бакпулвер
- щипка сол
За поръсване:
- сусам
- пресен магданоз
- разтопено масло
Начин на приготвяне:
- Пресейте брашното в голяма купа и добавете солта, бакпулвера и содата. Разбъркайте добре.
- Направете кладенче в средата и изсипете в него олиото и киселото мляко.
- Започнете да смесвате съставките, като добавите 4-5 супени лъжици топла вода /или повече/ до замесването на меко тесто.
- Покрийте купата с чиста памучна кърпа и я оставете на страна за около 30 минути.
- Разделете тестото на 8 равни топки и разточете всяка една от тях върху набрашнена повърхност.
- Поръсете със сусам и пресен магданоз.
- Загрейте голям тиган с незалепващо покритие на средно силен огън.
- Сложете първата разточена питка в тигана и го покрийте с капак. Когато започнат да се образуват мехурчета, обърнете и опечете от другата страна. Повторете с останалите.
- Намажете ги с разтопеното масло, докато са още горещи и ги поднесете.
Приятен апетит!
Снимки: mygingergarlickitchen.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ АНАСОН 10 мл
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ КИПАРИС 10 мл
СТУДЕНО ПРЕСОВАНО МАСЛО ОТ ТИКВЕНИ СЕМКИ 250 мл ЗЕМЕЛА
ЕОФЛОРИА СУСАМОВО МАСЛО 250 мл
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ ДЖИНДЖИФИЛ 10 мл
ХЕЛТ АГЕЙН МАСЛО ОТ ОРЕХ + ВИТАМИН Е 100 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Тутманик
- Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
- Пържена бакла със сусамово масло
- Как да поправим гранясало олио, свинска мас или масло?
- Обикновен маслен крем
- Хрупкави домашни солети
- Орехово масло – употреба, състав и здравни ползи
- За да се пукне цирея, наложете върху него тесто от сапун и белтък
- Картофени соленки със сирене, орехи и кимион
Коментари към Наан - индийски хляб на тиган