Мъфини от тиква с мед и канела
Необходими продукти:
- 1 чаена чаша пюре от тиква
- 1 чаена чаша нискомаслено прясно мляко
- 1/4 чаена чаша + 2 супени лъжици мед
- 1/4 чаена чаша захар
- 2 големи яйца, леко разбити
- 1 1/4 чаена чаша царевично брашно
- 3/4 чаена чаша брашно
- 1 супена лъжица бакпулвер
- 1/2 чаена лъжичка сода за хляб
- 3/4 чаена лъжичка сол
- 1 чаена лъжичка канела
- 1/4 чаена лъжичка индийско орехче
- 1/4 чаена лъжичка смлян карамфил
- 4 супени лъжици безсолно масло, разтопено
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 200 градуса и подмажете стандартна форма за мъфини /12 гнезда/ с масло.
- В средно голяма купа смесете пюрето от тиква, прясното мляко, меда, захарта и яйцата.
- В голяма купа смесете брашната, бакпулвера, содата за хляб, солта, канелата, индийското орехче и карамфила.
- Добавете мокрите съставки и разтопеното масло в купата със сухите съставки. Разбъркайте за кратко, без да прекалявате.
- Разпределете сместа в подготвената форма и печете в продължение на 20-25 минути.
- Оставете тиквените мъфини да се охладят в продължение на 10 минути, преди да ги извадите от гнездата.
- Поднесете ги топли, гарнирани с мед и масло.
Да ви е сладко!
Снимки: goodlifeeats.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Тиква - полезни свойства и противопоказания
- Сладкиш с тиква, орехи и шоколадова глазура
- Ще празнувате ли Хелоуин тази година?
- Рецепти за пълнена тиква с кайма и свинско месо
- Тиква "спагети" с чесън, сирена и сметана
- Домашен сладкиш с тиква и сирене крема
- Защо да хапваме редовно тиквени семки
- Бисквити с тиква и шоколадови парченца
- Картофени мъфини с топено сирене, извара и моркови
- Печена солена тиква
Коментари към Мъфини от тиква с мед и канела