Мързеливо брауни
 
    Необходими продукти:
- 120 грама безсолно масло
- 60 грама черен шоколад, начупен на парченца
- 1 чаена чаша захар
- 2 големи яйца
- 1/2 чаена лъжичка ванилия
- 1/4 чаена чаша брашно
- щипка сол
- 1 чаена чаша нарязани орехи
- 1/2 чаена лъжичка еспресо на прах
- пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 180 градуса.
- Разтопете маслото и шоколада в тенджера на средно силен огън. Отстранете от котлона.
- Добавете захарта, яйцата и ванилията и разбъркайте с телена бъркалка до гладка смес.
- Прибавете брашното и солта и леко разбъркайте с дървена лъжица или шпатула.
- Добавете орехите и кафето и отново разбъркайте за кратко.
- Изсипете сместа в квадратна тавичка с приблизителни размери 20 сантиметра, която предварително сте подмазали и поръсили с брашно.
- Печете около 40 минути до образуването на хрупкава коричка.
- Оставете шоколадовото брауни да се охлади, преди да го нарежете на квадрати.
- Поръсете с пудра захар и поднесете.
Да ви е сладко!
Снимка: bijouxs.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ФИТНЕС КАФЕ АНТИОКСИДАНТ мляно 250 гр.
ОРЕНДА БЮТИ НАТУРАЛЕН ГЛИЦЕРИНОВ САПУН С ЛУГА И КАФЕ 100 г
ЦИКОРИЯ НАТУРАЛНА прах 100 г ЗДРАВНИЦА
БИО КАФЕ ОТ ЖЪЛЪДИ И ЖЕНШЕН 100 г DARY NATURY
КИНЕТИКС ЛОСИОН ЗА РЪЦЕ И ТЯЛО ПАЧУЛИ И ВЕТИВЕР 250 мл
КАФЕ АРАБИКА С ГЪБА РЕЙШИ смляно за еспресо 227 г RA HYGEE
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Орехи - ползи и вреди
- Еликсир от мед и орехи – народната рецепта
- Черен орех
- Воден орех (рогатка, дяволски орех, джулюн)
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Бодлив залист, Месарска метла, Миши чемшир, Миши трън, Самодивски чемшир, Див чемшир
- Черен шоколад - изкушение или лекарство
- Орехите помагат при проблеми с щитовидната жлеза
- Тиквен сладкиш с мед и орехи
- Шоколадов ганаш - перфектната глазура!





 
             
             
             
             
             
            
Коментари към Мързеливо брауни