Мусака с тиквички и кашкавал
Необходими продукти:
3 тиквички
500 грама кайма
3-4 глави лук
3-4 скилидки чесън
1 домат
150 грама кашкавал
10 грама пресни зелени подправки по ваш избор
200 грама заквасена сметана
сол и други подправки на вкус
Начин на приготвяне:
Измийте тиквичките (обелете по желание), подсушете ги и нарежете на кръгчета.
Овкусете със сол и любими подправки. Подредете ги на дъното на подходяща форма, което сте подмазали с олио.
Към каймата добавете 1 глава нарязан лук и чесъна, сол и смлян черен пипер на вкус. Ако сместа е суха, може да прибавите 1-2 супени лъжици заквасена сметана. Омесете добре.
Разпределете равномерно половината от нея върху тиквичките.
Следват останалите глави лук, нарязани на полукръгчета или кръгчета.
Настържете кашкавала, с него поръсете каймата, а отгоре сложете тънки кръгчета домат.
Нарежете на ситно зелените подправки, смесете ги със сметаната (може да заместите с майонеза) и покрийте с тази комбинация продуктите в тавата.
Изпечете мусаката в предварително загрята фурна в продължение на поне 50 минути.
Може да поднесете веднага.
Добър апетит!
Снимки: povar.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ МУСАКА 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОБЕДНО МЕНЮ МУСАКА 220 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
- Тостери от лаваш с кашкавал
- Рецепти за лятна манджа с патладжани и тиквички
- Сос от сирена с прясно мляко и лук
- Бутер банички с шунка и кашкавал
- Панирани кашкавалени хапки на фурна
- Домашен кашкавал с извара и масло
- Мусака на тиган без заливка с яйца и подправки
- Черен ориз с праз и домати
Коментари към Мусака с тиквички и кашкавал