Мусака от патладжани и тиквички с леща
Необходими продукти:
- 2 супени лъжици зехтин
- 1 глава лук, нарязана на ситно
- 1 скилидка чесън, смачкана
- 400 грама нарязани домати от консерва
- 1 чаена лъжица сушен риган
- 1 голяма тиквичка, нарязана на дълги филийки
- 1 голям патладжан, нарязан на дълги филийки
- 400 грама сварена леща (от консерва)
- 1 домат, нарязан на тънки филийки
- 350 грама замразена тиква
- 25 грама
- 70 грама рукола за сервиране, или друга салата по избор
- 25 грама масло
- 25 грама брашно
- 300 милилитра ядково мляко (от кашу)
Начин на приготвяне:
Затоплете 1 лъжица зехтин и запържете лука, докато омекне, добавете чесъна, доматите, ригана и 150 милилитра вода. Подправете със сол и пипер и задушавайте 15 минути.
Застелете тава с фолио. Намажете зеленчуците със зехтин и ги печете за 3-5 минути на страна във фурната с включена функция грил.
Включете фурната на стандартна функция и загрейте на 190 градуса.
Сложете лещата в дометения сос и задушавайте 10 минути. Половината от соса прехвърлете в тава, а отгоре подредете резените тиквичка. Сипете останалия сос и подредете патладжаните.
На пара сварете тиквата и я пасирайте. Разтопете маслото в касерола и разбъркайте брашното към него. Прибавете млякото и разбъркайте, за да се разтвори брашното. Върнете на котлона и варете за 2 минути.
Прибавете в соса тиквата и със сместа полейте зеленчуците. Печете за 25 минути и сервирайте с листа рукола.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: realfood.tesco.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- Какви са ползите и вредите от консумацията на леща
- Как да сварим правилно лещата
- Как да отслабнем с леща (примерно меню)
- Рецепти за лятна манджа с патладжани и тиквички
- Яхния от сладки картофи и червена леща
- Черен ориз с праз и домати
- Леща
- Пикантна яхния от леща и нахут
- Зимна супа от червена леща и бекон
- Тиквички на фурна с домати и картофи
Коментари към Мусака от патладжани и тиквички с леща