Морковен кекс с джинджифил и канела
Необходими продукти:
моркови средни - 4 броя
брашно - 1,5 чаена чаша
яйца - 3 броя
олио - 3/4 чаена чаша
бакпулвер - 1,5 чаена лъжица
сода - 1/2 чаена лъжица
канела - 1 чаена лъжица
джинджифил (смлян) - 1/2 чаена лъжица
индийско орехче - 1/4 чаена лъжица
кафява захар - 1 чаена чаша
ванилов екстракт - 1 чаена лъжица
сол - 3/4 чаена лъжица
пудра захар за поръсване
Начин на проготвяне:
Настържете 4 средни моркова на едро ренде. Смесете брашното, бакпулвера, содата, солта, канелата, джинджифила и индийското орехче. Разбийте с помощта на миксер (на бързи обороти) маслото, яйцата и захарта. В тази смес изсипете настърганите моркови, ваниловия екстракт, олиото и разбийте всичко до еднородност на консистенцията. След това постепенно към нея прибавете брашното с подправките, разбивайки с миксера (бавно), докато се получи тесто.
Застелете подходящ съд с хартия за печене (или формички за мъфини) и разпределете равномерно тестото върху нея. Изпечете в загрята до 190 градуса фурна в продължение на около 20 - 25 минути. Изчакайте готовия кекс да изстине, преди да поднесете, поръсете с пудра захар.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХАЯ ЛАБС СУПЕР ГРИЙНС С АРОМАТ ПРАСКОВА прах 300 г
Нов ПРОМОНЕЙЧЪРС ПЛЮС SOURCE OF LIFE GOLD МУЛТИВИТАМИНИ 236 мл
ЧАЙ БЮТИ БЕЪР ЗА КОСА, КОЖА И НОКТИ 160 г
ЧАЙ ЛИТЪЛ БЕЪР ЗА ДЕЦА 160 г
ЧАЙ ЛИТЪЛ БЕЪР ЗА ДЕЦА 60 г
МАТИСЪН АНТИОКСИДАНТНА ФОРМУЛА ОТ ЧЕРВЕНИ ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ ОРГАНИК капсули * 180 МТ1462
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Кои добавки са ефективни при артрит?
- Кекс с райски ябълки, орехи и глазура от крема сирене
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
- Чипс от моркови на фурна
- Отслабване с мед и канела
- Сладкиш с тиква, орехи и шоколадова глазура
- Салата от моркови, ябълки и червено цвекло с лимонов дресинг
- Шоколадов сладкиш с райски ябълки
- Домашен сладкиш с тиква и сирене крема
- Консумирайте морковена супа срещу диария
Коментари към Морковен кекс с джинджифил и канела
Виолета Чакърова
В начина на приготвяне се казва за разбиване на маслото с яйцата и захарта, а в продуктите не е споменато масло
Здравейте, благодарим Ви за наблюдателността! Разбиват се яйцата и захарта, след това се добавя олиото. Няма масло в рецептата, но може да замените олиото с разтопено масло, ако желаете.
В начина на приготвяне се казва за разбиване на маслото с яйцата и захарта, а в продуктите не е споменато масло