Начало Хранене Рецепти Десерти Бонбони и дребни сладки Морковени бисквити с крема сирене

Морковени бисквити с крема сирене

Морковени бисквити с крема сирене - изображение

Необходими продукти:

за бисквитите:

  • 1 чаена чаша маргарин, омекнал
  • 1 чаена чаша захар
  • 1/2 чаена чаша кафява захар
  • 2 яйца на стайна температура
  • 2 чаени лъжици екстракт от ванилия
  • 3 чаени чаши брашно
  • 1 1/2 чаена лъжица канела
  • 1 чаена лъжица бакпулвер
  • 3/4 чаена лъжица сол
  • 1/2 чаена лъжица сода за хляб
  • 1 1/2 чаена чаша настърган морков
  • 2/3 чаена чаша натрошени печени орехи
  • 1/2 чаена чаша сушени червени боровинки

за крема:

  • 1/2 чаена чаша меко масло
  • 120 грама крема сирене
  • 2 чаени чаши пудра захар - пресята
  • 1 чаена лъжица ванилия (течна)

Начин на приготвяне:

Смесете маргарина с кристалната и кафявата захар и разбийте с миксер, докато сместа стане мека и хрупкава. Прибавете яйцето и ванилията и отново комбинирайте.

В друга купа смесете брашното, канелата, набухвателите и подправките. Сложете морковите, орехите и боровинките.

От двете смеси направете тесто, от което оформете малки топчета.

Сложете ги в тава, застлана с хартия и ги притиснете леко, за да станат плоски кюфтенца.

Печете за 10-12 минути, след което охладете за още 5 минути в тавата. Прехвърлете върху студена повърхност до пълното им охлаждане.

С миксер разбийте крема сиренето, маслото, пудрата захар и ванилията, докато поучите нежен светъл крем.

От получения крем сложете малко върху всяка бисквитка.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: tasteofhome.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛайфстайлНовиниЗдравни съветиЛюбопитноХрани и ястияДиетиСнимкиИсторияХранене при...Ботаника