Морковена халва с кашу и кардамон
Необходими продукти за 6 човека:
- 500 грама моркови
- 500 милилитра пълномаслено прясно мляко
- 60 грама пудра захар
- 2 супени лъжици масло
- 4 семенца кардамон
- 5 грама канела
- 4 супени лъжици смляно индийско кашу
- 2 супени лъжици стафиди
- кокосови стърготини за украса
Начин на приготвяне:
Обелете, измийте и настържете морковите. Сложете ги в тенджера, налейте прясното мляко и подправете с кардамон и канела. Изчакайте сместа да заври, след това намалете мощността на котлона и оставете да къкри 40-50 минути, докато течността се редуцира.
Добавете захарта, кашуто, стафидите и разбъркайте до хомогенност. Пресипете всичко в застлана с хартия за печене правоъгълна тава и охладете в хладилник. Разрежете, поднесете, украсете с кокосовите стърготини и на вкуса се насладете.
Да ви е сладко!
Източник: www.lesgourmandisesdisa.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ОЛ НУТРИШЪН МАСЛО ОТ КАШУ ГЛАДКО 1 кг
ОЛ НУТРИШЪН МАСЛО ОТ КАШУ ГЛАДКО 500 г
ОЛ НУТРИШЪН МАСЛО ОТ КАШУ ПАРЧЕНЦА 1 кг
БИОХЕРБА ТАХАН ОТ КАШУ ОТ 100% ФИНО СМЛЯНО КАШУ 250 гр.
ТАХАН ОТ КАШУ 230 г ЗЕМЕЛА
ТАХАН ОТ КАШУ И МАКАДАМИЯ 230 г ЗЕМЕЛА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
- Запознайте се с 5 страхотни ползи на сока от морков и джинджифил
- Кашу, Индийско кашу, Индийски фъстък
- Слънчогледова халва – състав, ползи и рискове за здравето
- Морков
- Консумирайте морковена супа срещу диария
- Маска с моркови за естествен тен на лицето
- Моркови (оранжеви) - състав, полезни свойства и вреда при прекалена консумация
- Печени моркови с чесън и пармезан
- Морковен чийзкейк с фурми и канела
Коментари към Морковена халва с кашу и кардамон