Морковена халва с кашу и кардамон

Необходими продукти за 6 човека:
- 500 грама моркови
- 500 милилитра пълномаслено прясно мляко
- 60 грама пудра захар
- 2 супени лъжици масло
- 4 семенца кардамон
- 5 грама канела
- 4 супени лъжици смляно индийско кашу
- 2 супени лъжици стафиди
- кокосови стърготини за украса
Начин на приготвяне:
Обелете, измийте и настържете морковите. Сложете ги в тенджера, налейте прясното мляко и подправете с кардамон и канела. Изчакайте сместа да заври, след това намалете мощността на котлона и оставете да къкри 40-50 минути, докато течността се редуцира.
Добавете захарта, кашуто, стафидите и разбъркайте до хомогенност. Пресипете всичко в застлана с хартия за печене правоъгълна тава и охладете в хладилник. Разрежете, поднесете, украсете с кокосовите стърготини и на вкуса се насладете.
Да ви е сладко!
Източник: www.lesgourmandisesdisa.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИОХЕРБА ТАХАН ОТ КАШУ ОТ 100% ФИНО СМЛЯНО КАШУ 250 гр.
ТАХАН ОТ КАШУ 230 г ЗЕМЕЛА
ТАХАН ОТ КАШУ И МАКАДАМИЯ 230 г ЗЕМЕЛА
ОЛ НУТРИШЪН МАСЛО ОТ КАШУ ГЛАДКО 1 кг
ОЛ НУТРИШЪН МАСЛО ОТ КАШУ ГЛАДКО 500 г
ОЛ НУТРИШЪН МАСЛО ОТ КАШУ ПАРЧЕНЦА 1 кг
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
- Див морков
- Хрупкави гофрети от тиквички и моркови
- Портокалов сладкиш с моркови, ябълки и орехи
- Дресинг за салата от кашу
- Салата от извара с моркови, зелен лук и яйца
- По време на Втората световна война Англия прокламира, че морковите помагат на хората да виждат в тъмното
- Фреш от моркови и ананас
- Смути от моркови с лимон и джинджифил
- Против глисти - лют червен пипер за възрастни, моркови за децата
Коментари към Морковена халва с кашу и кардамон