Морковена халва с кашу и кардамон

Необходими продукти за 6 човека:
- 500 грама моркови
- 500 милилитра пълномаслено прясно мляко
- 60 грама пудра захар
- 2 супени лъжици масло
- 4 семенца кардамон
- 5 грама канела
- 4 супени лъжици смляно индийско кашу
- 2 супени лъжици стафиди
- кокосови стърготини за украса
Начин на приготвяне:
Обелете, измийте и настържете морковите. Сложете ги в тенджера, налейте прясното мляко и подправете с кардамон и канела. Изчакайте сместа да заври, след това намалете мощността на котлона и оставете да къкри 40-50 минути, докато течността се редуцира.
Добавете захарта, кашуто, стафидите и разбъркайте до хомогенност. Пресипете всичко в застлана с хартия за печене правоъгълна тава и охладете в хладилник. Разрежете, поднесете, украсете с кокосовите стърготини и на вкуса се насладете.
Да ви е сладко!
Източник: www.lesgourmandisesdisa.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИОХЕРБА ТАХАН ОТ КАШУ ОТ 100% ФИНО СМЛЯНО КАШУ 250 гр.
ОЛ НУТРИШЪН МАСЛО ОТ КАШУ ГЛАДКО 1 кг
ОЛ НУТРИШЪН МАСЛО ОТ КАШУ ГЛАДКО 500 г
ОЛ НУТРИШЪН МАСЛО ОТ КАШУ ПАРЧЕНЦА 1 кг
ФЛОРАДИКС МУЛТИВИТАМИН сироп 250 мл SALUS HAUS
НУТРИГЕН ЗЕЛЕНЧУКОВ СИРОП ЗА ДЕЦА 200 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
- Как да направим хартиени моркови за декорация
- Консумирайте морковена супа срещу диария
- Див морков
- Слънчогледова халва – състав, ползи и рискове за здравето
- Разядка с моркови, чушки и чесън
- Мариновани цели моркови с чесън и оцет
- Кашу, Индийско кашу, Индийски фъстък
- Салата от моркови с ядки, магданоз и лимонов дресинг
- Моркови (оранжеви) - състав, полезни свойства и вреда при прекалена консумация
Коментари към Морковена халва с кашу и кардамон