Многопластова питка-пица с колбаси, гъби и царевица

Необходими продукти
За тестото:
500 грама брашно
250 милилитра топла вода
7 грама суха мая
1 супена лъжица мед
2 чаени лъжици сол
2 супени лъжици олио
За плънката:
300 милилитра доматен сос
250 грама шунка
170 грама колбас по ваш избор
200 грама консервирани гъби
200 грама консервирана царевица
520 грама кашкавал
1 глава лук
Начин на приготвяне:
Разтворете меда и маята в топлата вода. Разбъркайте и изчакайте сместа да набъбне.
Към брашното прибавете солта, олиото и маята. Разбъркайте и замесете тесто. Покрийте го с кърпа и оставете да престои 20 минути.
Лука нарежете на сламки, шунката - на малки кубчета, колбаса - на кръгчета, гъбите - на плочки. Отцедете течността от консервата царевица, кашкавала настържете.
Разделете готовото тесто на 5 равни части.
Разточете кръгли блатове от всяка и придайте равна правилна форма с помощта на подходящ съд (използвайте този, в който ще приготвяте пицата).
Изпечете 4 от тях в предварително загрята до 200 градуса фурна за около 8-10 минути всеки.
Петата част разделете на две и разточете във вид на правоъгълници.
Вземете разглобяема форма за печене и "облечете" с тях стените й, като част от тестото да излиза извън съда.
Дъното покрийте с единия изпечен блат и го съединете с тестото по стените. Намажете основата с 2-3 супени лъжици доматен сос.
След това разпределете половината от шунката, половината от царевицата, също толкова от лука и поръсете с 1/4 от настъргания кашкавал.
Сложете втория блат, намажете го с доматен сос, разпределете половината от колбаса и всичките гъби.
Поръсете с 1/4 от кашкавала. Следват: блат, останалите количества шунка, царевица и лук, сложете и 1/4 от кашкавала.
Последният ред е от блат, покрит със сос, останалите парчета колбас и кашкавал.
Обърнете тестото, което излиза извън съда към вътрешността, покривайки част от пицата. Може да поставите формата върху фолио, защото има риск плънката да потече по време на печенето.
Изпечете в загрята до 200 градуса фурна за около 25-30 минути.
Когато готовата питка се охлади малко, махнете пръстена на съда.
Остава само да нарежете на парчета и да се насладите на труда си.
Добър апетит!
Снимки: kulray.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Пици
- Тутманик
- Цветни рулца от тортила питки
- Усукана сладка питка с течен шоколад
- Рулца от тортила питка с апетитка
- Как да използваме плоча за пица
- Бяла пица с броколи, гъби и млечен сос със сирена
- Ябълкова пита с кисело мляко
- Джоб пица с кори за лазаня
- Хрупкава двойна пица на тиган
- Бързи питки без месене
Коментари към Многопластова питка-пица с колбаси, гъби и царевица