Млечно-маслен крем с грис и лимон (за торти и сладкиши)
Необходими продукти:
80 грама грис
120 грама захар
150 милилитра сухо мляко (може да използвате обикновено прясно)
1 лимон
300 грама масло
Начин на приготвяне:
Изсипете сухото мляко в тенджера, добавете 4 супени лъжици грис, захарта и налейте 600 милилитра вода. След това разбийте всичко с помощта на блендер. Добре е първо да налеете 1/3 от водата и после постепенно останалата.
Ако решите да използвате прясно мляко вместо сухо, водата става излишна.
Прехвърлете сместа в подходящ съд и варете на бавен огън до готовност, като разбърквате. Около 10 минути са достатъчни за получаването на каша.
Покрийте я с кърпа, за да не се образува слой на повърхността.
Замете се с лимона. Измийте го сварете цял в продължение на 5-7 минути. Трябва да омекне. Когато това стане, нарежете го, почистете от семената и накълцайте ситно. Засипете с няколко лъжици захар и пасирайте. Бихте могли да го превърнете в гладка каша или да оставите малки парченца от цитруса, които да се усещат в готовия крем.
Щом кашата се охлади, ще се сгъсти още. Прибавете към нея маслото, което да бъде със стайна температура.
Разбийте всичко с помощта на блендер, смесете с лимоновата каша, разбийте още веднъж и кремът е готов.
Той се получава пухкав и много вкусен. Идеален е за приготвяне на торти и сладкиши.
Добър апетит!
Снимка: povarvdome.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ОЛ НУТРИШЪН БАДЕМОВ КРЕМ CRUNCHY 1 кг
ОЛ НУТРИШЪН БАДЕМОВ КРЕМ SMOOTH 500 г
ОЛ НУТРИШЪН БАДЕМОВ КРЕМ SMOOTH 1 кг
ESN ПРОТЕИНОВ КРЕМ ЛЕШНИК 200 г
АМИКС МР. ПОПЪРС БАДЕМОВ КРЕМ 300 гр.
ОСТРОВИТ ЛЕШНИКОВ КРЕМ 400 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Торта от вафлени кори с кондензирано мляко и орехи
- Сладкиш с тиква, орехи и шоколадова глазура
- Шоколадов сладкиш с райски ябълки
- Домашен сладкиш с тиква и сирене крема
- Ябълков сладкиш с грис
- Лимонов сладкиш с прясно мляко и масло
- Малинов сладкиш с овесени ядки и маслени трохи
- Крем за сладкиши от крема сирене и сметана
- Маслен крем за торти и сладкиши
- Как да си направим оригинална декорация за торта с шоколад
Коментари към Млечно-маслен крем с грис и лимон (за торти и сладкиши)