Млечни чеснови хлебчета с риган и морска сол

Необходими продукти:
- 1 килограм бяло брашно
- 1 супена лъжица сол, равна
- 1/2 супена лъжица захар
- 42 грама жива мая
- 400 милилитра топло прясно мляко
- 1 супена лъжица цедено мляко
- 2 разбити яйца
- 80 грама разтопено краве масло
- 3 супени лъжици зехтин
- 5 скилидки чесън, пресовани
- няколко стръкчета пресен риган
- фина морска сол за поръсване
Начин на приготвяне:
В купа пресейте брашното, добавете солта и разбъркайте. В друг съд налейте топлото мляко и прибавете захарта, маята и зехтина. Изчакайте набухвателя да се активира и комбинирайте със сухите съставки. Разбъркайте внимателно и прибавете част от маслото, зехтина, цеденото мляко и разбитите яйца.
Разбъркайте отново и замесете меко тесто. Сложете го в купа, покрийте със стреч фолио и го оставете да втаса. След това разделете на шест равни части, оформете топчици и ги подредете в тава, покрийте с лист незалепваща хартия.
Намажете с масло и поръсете с риган и морска сол. Изчакайте хлебчетата да удвоят обема си и ги изпечете в загрята на 190 градуса фурна за 35-40 минути. Охладете, разчупете и поднесете топли.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: www.thehungrycook.co.nz
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛАКТАНА БИО 2 600 г
ХИП КОМБИОТИК 3 500 г
НОВАЛАК 2 6-12 месеца 400 г
АПТАМИЛ 1 AR 400 г NUTRICIA
ХИП 2 ОРГАНИЧНО МЛЯКО 600 г
ЛАКТАНА БИО 3 OT 10 месец 600 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Употреба на чесъна в Аюрведа
- Какво представлява лактозата - ползи и непоносимост
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- Понички от хляб с конфитюр от ягоди
- Лечебни ползи от чесън
- Царевичен хляб с ягодово сладко
- Кюфтета от хляб и коприва
- Задушени патладжани с домати, чесън и лук
- Диета с млечни и киселомлечни продукти (Бяла диета)
- Мляко с ориз
Коментари към Млечни чеснови хлебчета с риган и морска сол