Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Млечни чеснови хлебчета с риган и морска сол

Млечни чеснови хлебчета с риган и морска сол

Млечни чеснови хлебчета с риган и морска сол - изображение

Необходими продукти:


  • 1 килограм бяло брашно
  • 1 супена лъжица сол, равна
  • 1/2 супена лъжица захар
  • 42 грама жива мая
  • 400 милилитра топло прясно мляко
  • 1 супена лъжица цедено мляко
  • 2 разбити яйца
  • 80 грама разтопено краве масло
  • 3 супени лъжици зехтин
  • 5 скилидки чесън, пресовани
  • няколко стръкчета пресен риган
  • фина морска сол за поръсване


Начин на приготвяне:


В купа пресейте брашното, добавете солта и разбъркайте. В друг съд налейте топлото мляко и прибавете захарта, маята и зехтина. Изчакайте набухвателя да се активира и комбинирайте със сухите съставки. Разбъркайте внимателно и прибавете част от маслото, зехтина, цеденото мляко и разбитите яйца.

Разбъркайте отново и замесете меко тесто. Сложете го в купа, покрийте със стреч фолио и го оставете да втаса. След това разделете на шест равни части, оформете топчици и ги подредете в тава, покрийте с лист незалепваща хартия.

Намажете с масло и поръсете с риган и морска сол. Изчакайте хлебчетата да удвоят обема си и ги изпечете в загрята на 190 градуса фурна за 35-40 минути. Охладете, разчупете и поднесете топли.

млечни чеснови хлебчета

Да ви е вкусно!

За framar.bg: Русиана Михайлова

Източник: www.thehungrycook.co.nz

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиСнимкиЛайфстайлЛюбопитноВидеоХрани и ястияНовиниИнтервютаДиетиХранене при...ИсторияТестовеАлтернативна медицинаСъставкиЛеченияБотаника