Шаран с чеснова хлебна коричка

Необходими продукти:
1 шаран (неголям)
3 - 4 филии хляб
1 връзка пресен магданоз или копър
1 - 2 скилидки чесън
1 яйце
сол на вкус
олио/масло
Начин на приготвяне:
Използвайте само средната част на шарана, отстранявайки главата и опашката. Махнете и кожата от рибата. Натрийте отвън и отвътре със сол.
Хлебната коричка направете като премахнете кората от филиите хляб, а вътрешната им част нарежете на кубчета с размер около 5 - 7 мм. След това накълцайте магданоза на ситно, намачкайте чесъна и смесете всичко в купа. Прибавете яйцето и разбъркайте. Сложете сол на вкус.
Вземете подходящ съд, в който ще печете рибата и го подмажете с масло. Нарежете шарана на порции и ги подредете в него. Покрийте ги с получената смес от хляб, чесън и магданоз и притиснете. Изпечете в предварително загрята до 180 градуса фурна за около 30 минути. Времето на печене зависи от фурната ви.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РИБЕН КОЛАГЕН 150 г ЯЖ ПОЛЕЗНО
ДЖЕЙМИСЪН ОМЕГА БИОКОМПЛЕКС 3 - 6 - 9 капсули 1200 мг * 80
НИРВАНА СПА МОРСКИ КОЛАГЕН, ОБОГАТЕН С МАГНЕЗИЙ И ХИАЛУРОНОВА КИСЕЛИНА сашета * 14
НАТРОЛ ОМЕГА 3 - 6 - 9 КОМПЛЕКС капсули * 90
РИБЕНО МАСЛО капсули * 90 GNC
СУИДИШ НУТРА РИБЕН КОЛАГЕН 5 000 мг течна формула 500 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Сос от печени домати с чесън и босилек
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- 5 вреди от честото консумиране на чесън
- Пържени чушки с чесън и магданоз
- Как да излекувате гъбичките по ноктите за седмица с чесън
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
- Масло от чесън - ползи и употреба
- 10 причини да консумирате прясното мляко с чесън
- Опасна ли е комбинацията между риба и мляко – традиционни вярвания и научни факти
Коментари към Шаран с чеснова хлебна коричка