Шаран с чеснова хлебна коричка
Необходими продукти:
1 шаран (неголям)
3 - 4 филии хляб
1 връзка пресен магданоз или копър
1 - 2 скилидки чесън
1 яйце
сол на вкус
олио/масло
Начин на приготвяне:
Използвайте само средната част на шарана, отстранявайки главата и опашката. Махнете и кожата от рибата. Натрийте отвън и отвътре със сол.
Хлебната коричка направете като премахнете кората от филиите хляб, а вътрешната им част нарежете на кубчета с размер около 5 - 7 мм. След това накълцайте магданоза на ситно, намачкайте чесъна и смесете всичко в купа. Прибавете яйцето и разбъркайте. Сложете сол на вкус.
Вземете подходящ съд, в който ще печете рибата и го подмажете с масло. Нарежете шарана на порции и ги подредете в него. Покрийте ги с получената смес от хляб, чесън и магданоз и притиснете. Изпечете в предварително загрята до 180 градуса фурна за около 30 минути. Времето на печене зависи от фурната ви.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РИБЕН КОЛАГЕН 150 г ЯЖ ПОЛЕЗНО
НАТРОЛ ОМЕГА 3 - 6 - 9 КОМПЛЕКС капсули * 90
СУИДИШ НУТРА РИБЕН КОЛАГЕН 5 000 мг течна формула 500 мл
ОСТРОВИТ МОРСКИ КОЛАГЕН 200 г
РИБЕНО МАСЛО капсули * 90 GNC
РИБЕН КОЛАГЕН 300 г ЯЖ ПОЛЕЗНО
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Как да изчистим шаран бързо и лесно
- Рецепти за пълнен шаран с ориз и гъби
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Пържен шаран с чеснов сос
- 5 вреди от честото консумиране на чесън
- Опасна ли е комбинацията между риба и мляко – традиционни вярвания и научни факти
- Рецепти за пълнен шаран с домати и лук на фурна
- Как се прави черен чесън – рецепта за приготвяне и кулинарна употреба
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
Коментари към Шаран с чеснова хлебна коричка