Мини хапки от полента с тиква
![Мини хапки от полента с тиква - изображение](https://static.framar.bg/thumbs/6/recepies/polenta-s-tikva.jpg)
Пригответе едно чудесно предястие от тиква с полента, пълно с витамини и носещо дъха на есента. Ако не обичате качамак, опитайте да като го приготвите по този начин, може да ви допадне. Достатъчно овкусен и леко препечен, царевичният грис е много по-вкусен от обикновената каша.
Необходими продукти:
- 2 супени лъжици зехтин
- 1 глава лук, нарязана на ситно
- 2 чаени лъжици смачкан чесън
- 2 чаени чаши отцеден нахут от консерва
- 8 чаени чаши вода
- сол и пипер на вкус
- 2 чаени чаши царевичен грис
- 1 малка тиква, обелена и нарязана на ситни кубчета
- 3 супени лъжици зехтин
- розмарин за сервиране
Начин на приготвяне:
Загрейте зехтина и изпържете в него лука с чесъна за 5 минути, докато омекнат.
Добавете нахута и водата, подправете. Варете 10-15 минути.
Блендирайте и върнете върху котлона, за да заври отново.
Добавете гриса при непрекъснато бъркане и варете около 15-20 минути, докато се сгъсти.
Изсипете в тава и изравнете с шпатула.
Покрийте с фолио и охладете за 2-3 часа, за да се стегне.
Междувременно загрейте фурната на 200 градуса.
Намазнете тиквата и я подправете със сол и пипер.
Изпечете я за 30 минути, като разбърквайте от време на време.
С форма за сладки изрежете кръгчетата от полентата (около 5-6 сантиметра) и ги подредете в тава. Намажете ги със зехтин и ги изпечете за 30-40 минути, докато придобият хрупкава коричка.
Върху всяко парченце полента сложете тиква и стръкче розмарин.
tablespoon.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- 10 предложения за парти хапки с препечен хляб
- Панирани кашкавалени хапки на фурна
- Хапки от крема сирене и кашкавал със сушени домати и орехи
- Хапки от свинско месо (Чичарон)
- Пилешки хапки със сирене крема в бекон
- Парти хапки от хляб, шунка, кашкавал и маслини
- Хрупкави хапки от настъргани картофи с пармезан
- Полента със сушени домати и розмарин
- Задушени свински хапки с лимон и вино
- Пилешки хапки в чеснова панировка
Коментари към Мини хапки от полента с тиква