Мини пици с кайма, гъби и лук
Необходими продукти:
- 500 грама готово тесто, замесено с мая
- 400 грама кайма (свинска, смес, пилешка)
- 200 грама гъби (в случая са използвани печурки)
- 1 глава лук
- 2 домата
- 100 грама кетчуп
- 100 грама майонеза
- 150 грама кашкавал
Начин на приготвяне:
Използвайте готово тесто.

Изпържете до готовност каймата заедно с нарязания лук в горещо олио.

Печурките нарежете. Може да ги изпържите или да подредите сурови върху основата.

Тестото разпределете по дъното на тава или направете малки пици, чиито краища повдигнете.

Доматите нарежете на кръгчета, кашкавала настържете.

Намажете тестото със смес от кетчупа и майонезата. Следват кайма, гъби, домати и най-отгоре кашкавала. Върху всеки слой нанасяйте от соса.

Изпечете пиците за 15 минути при 180 градуса.

Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: povar.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Пици
- Хрупкава двойна пица на тиган
- Пълнен праз с кайма (2 варианта)
- Как да използваме плоча за пица
- Прясно зеле, задушено с кайма и ориз
- Гнезда от кайма с пикантна плънка от чедър и бекон
- Зелеви сарми с кайма, ориз и гъби
- Бърза пица на тиган
- Здравословна черна пица
- Картофени гнезда с пилешка кайма и кашкавал
- Пълнени патладжани с кайма, домати и кашкавал
Коментари към Мини пици с кайма, гъби и лук