Мини мъфини с канела и масло

Необходими продукти:
За мъфините:
- 1 яйце
- 5 супени лъжици /75 грама/ омекотено масло
- 1/3 чаена чаша захар
- 1/3 чаена чаша кафява захар
- 3/4 чаена чаша мътеница
- 1 2/3 чаени чаши брашно
- 2 чаени лъжички канела
- 1 1/2 чаени лъжички бакпулвер
- 1 чаена лъжичка екстракт от ванилия
За овалване:
- 3 1/2 супени лъжици /50 грама/ разтопено масло
- 1/3 чаена чаша пудра захар
- 1 чаена лъжичка канела на прах
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 180 градуса и подмажете с масло мини форма за мъфини /с 24 гнезда/.
- В купа разбийте яйцата със захарта, маслото и ваниловия екстракт в продължение на 3 минути.
- Добавете мътеницата и разбъркайте за кратко.
- В друга купа пресейте брашното, бакпулвера и канелата.
- Постепенно добавете сухите съставки към яйчената смес и разбъркайте с дървена лъжица, без да прекалявате.
- Разпределете тестото в подготвената форма за мъфини, като напълните около 3/4 от всяко гнездо.
- Печете в продължение на 10-15 минути, в зависимост от големината на формата.
- Оставете мъфините да се охладят за 10 минути, преди да ги извадите и подредите върху решетка, за да се охладят напълно.
- Разтопете маслото и го прехвърлете в плитка чиния.
- В друга плитка чиния смесете пудрата захар с канелата.
- Когато мъфините се охладят, ги оваляйте в разтопеното масло и след това в канелената захар.
- Поднесете ги веднага или съхранявайте в херметически затворен съд в срок до 3 дни.
Да ви е сладко!
Снимки: eatwell101.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ ЛИСТА НА КАНЕЛА 20 мл
БОТАЛАЙФ МАСЛО ЗА ДИАБЕТИЦИ ГЛИКА 250 мл
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ ЧАЕНО ДЪРВО 10 мл
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ ГЕРАНИУМ 10 мл
СТУДЕНО ПРЕСОВАНО МАСЛО ОТ ТИКВЕНИ СЕМКИ 250 мл ЗЕМЕЛА
ЕОФЛОРИА СУСАМОВО МАСЛО 250 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Синапено масло – хранителен състав, ползи и странични ефекти
- Отслабване с мед и канела
- Перфектните бананови мъфини
- Как да поправим гранясало олио, свинска мас или масло?
- Царевица на скара с крем от масло, пушено сирене и чесън
- Боровинков кекс с кисело мляко, мед и канела
- Полезни свойства на канелата
- Обикновен маслен крем
- Канелено дърво, Канела
- Орехово масло – употреба, състав и здравни ползи
Коментари към Мини мъфини с канела и масло