Масленки с канела

Необходими продукти:
- 60 грама меко масло
- 70 грама кафява захар
- 1 жълтък
- 300 грама брашно
- канела на прах
- захар за поръсване
Начин на приготвяне:
В купа разбийте захарта с маслото до получаването на кремообразна смес. Добавете жълтъка, разбъркайте и постепенно сипете брашното.
Направете тесто и го охладете. Разточете кора, поръсете я обилно с канела и кристална захар, завийте руло и нарежете на парченца.
Застелете тава с лист пергамент, подредете сладките и запечете за 20 минути в загрята на 180 градуса фурна. Охладете, подредете масленките и поднесете.
Да ви е сладко!
Източник: www.thecomfortofcooking.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ ЛИСТА НА КАНЕЛА 20 мл
БОТАЛАЙФ МАСЛО ЗА ДИАБЕТИЦИ ГЛИКА 250 мл
ГАНЧЕВ ДЕСЕРТ МЛЯКО С ОРИЗ 190 г
ТРИМАРТ СОДА БИКАРБОНАТ прах 1000 г
ОСТРОВИТ СОС ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Приемът на големи количества канела намалява ефекта на лекарствата
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Синапено масло – хранителен състав, ползи и странични ефекти
- Ефективна ли е канелата при високо кръвно налягане
- Отслабване с мед и канела
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Обикновен маслен крем
- Карамелизиран нахут с кафява захар и масло
- Канелено дърво, Канела
- Маслен крем за торти и сладкиши
Коментари към Масленки с канела