Мини бохчи с бекон, чушки и яйца
Необходими продукти:
- 5-6 питки земел
- 1 глава лук
- 1 домат, нарязан на ситно
- 2 червени чушки
- 200 грама пушен бекон на кубчета
- 150 грама кашкавал
- сол и черен пипер на вкус
- няколко стръка магданоз
- 1-2 супени лъжици масло
- 5-6 яйца
Начин на приготвяне:
Обелете, измийте, подсушете и нарежете лука, загрейте в тиган маслото и ги запържете. Добавете почистените и нарязани на ситно чушки, домат, бекон, подсолете, разбъркайте и охладете. Изрежете капачетата на питките, издълбайте вътрешността и я напълнете със сместа. Поръсете с кашкавал и чукнете по едно яйце във всяка. Запечете във фурна до готовност на яйцата. Поднесете бохчите топлички, поръсени с черен пипер и нарязан магданоз.
Добър апетит!
Източник: chefcuisto.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Доц. Даниела Попова, Ръководител на Клиника по терапия на ендокринно метаболитни болести и диететика към УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“: Не случайно в молитвата си казваме „Хляб наш насущний“
- Хлябът наш насъщен… – интервю с Богдан Богданов, майстор на уникален хляб по стари рецепти
- Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
- Какво се случва в тялото ни, след като откажем хляба
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Пълнозърнестият хляб е най-полезен
- Консумирайте препечени филийки със зехтин при гастрит
- Рецепти за домашен селски хляб (с хрупкава коричка и с подправки)
- Панцанела - италианска салата от домати и препечен хляб
- Пълнен хляб с пилешко филе, пушен бекон и гъби
Коментари към Мини бохчи с бекон, чушки и яйца