Мини банички с рикота, спанак и кедрови ядки
Необходими продукти:
- 1 чаена лъжица зехтин + още за намазване
- 1/2 малка глава лук, нарязан на ситно
- 1/2 чаена чаша бейби спанак, нарязан на ситно
- 2/3 чаена чаша рикота
- 2 чаени лъжици кедрови ядки, печени и натрошени
- 1 супена лъжица настърган пармезан
- 6 кори за баница
Начин на приготвяне:
Изпържете лука в зехтина за около 3 минути. Добавете спанака. След като той омекне, прехвърлете сместа в купа и оставете за 30 минути да се изстуди напълно.
Включете фурната да се загрява на 180 градуса.
Намазнете голяма тава със зехтин.
Към спанака добавете рикотата (или извара), кедровите ядки и пармезана.
Вземете 1 кора за баница и леко я намазнете, а отгоре поставете втори лист. Разрежете на кръст, за да получите 4 правоъгълника.
Във всеки сложете по 1 супена лъжица от плънката и навийте по дългата страна, като подгънете краищата.
Подредете в тава и намажете със зехтин. Изпечете баничките за 15-20 минути, докато станат златисти и хрупкави.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: taste.com.au
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Късана баница от лаваш със сирене, яйца и прясно мляко
- Банички със сирене
- Банички от лаваш с плънка от яйце и кашкавал
- Руло от лаваш с картофено пюре и кайма
- Банички от лаваш с кашкавал и магданоз
- Солени бутерки с шунка, кашкавал и спанак
- Бутер баница с кайма
- Рецепти за дърпана баница със сирене
- Банички от лаваш с плънка от извара и магданоз
- Пурички от кори за баница със спанак, сьомга и фета
Коментари към Мини банички с рикота, спанак и кедрови ядки