Миди с бира и филийки с чедър
![Миди с бира и филийки с чедър - изображение](https://static.framar.bg/thumbs/6/recepies/midi-s-bira.jpg)
Необходими продукти:
- 50 грама масло
- 1 стрък праз, тънко нарязан
- 25 грама брашно
- 330 милилитра бира
- 125 грама настърган чедър
- 1 1/2 супена лъжица дижонска горчица
- 8 филии хляб с квас, препечени
за мидите:
- 2 глави лук, нарязани на тънки полумесеци
- 2 накълцани скилидки чесън
- 1 килограм миди (използвайте само затворените от тях)
- 1 супена лъжица сметана
- магданоз
Начин на приготвяне:
Разтопете половината от маслото и изпържете праза, докато омекне. Добавете брашното, а две минути по-късно сипете 125 милилитра бира, сложете чедъра и 1/2 супена лъжица горчица. Подправете с черен пипер.
В друг тиган разтопете останалото масло и изпържете в него лука за 5 минути, докато стане златист. Прибавете чесъна, останалата бира и гответе 2-3 минути.
Почистете мидите и ги изсипете в тигана, затворете с капак, задушавайте за 4-5 минути, докато се отворят (изхвърлете тези, които са останали затворени).
Прехвърлете мидите в чиния за сервиране (без течността).
Сместа с праз намажете върху филиите хляб и запечете на горен реотан. Разбъркайте сметаната с магданоза и останалата горчица. С получената смес полейте мидите. Сервирайте с препечения хляб.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: realfood.tesco.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
КАРЛ МИНК ХИТОЗАН капсули * 120 292
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Лингуини с лимон и миди
- Пържени миди с лук
- Зелени миди при болка в костите и ставите
- Зеленчуци с морски дарове и вино на фурна
- Задушени миди в масло с пресен чесън, лимон и узо
- Гювечета от миди с гъби, домати и кашкавал
- Миди с домати и чесън
- Как да изберем и почистим миди
- Картофени купички с морски продукти, сметанов сос с вино и кашкавал
- Как да си направим декоративни свещи от мидени черупки?
Коментари към Миди с бира и филийки с чедър