Мидена супа със сметана и бяло вино
Необходими продукти:
- 2 чаени чаши миди
- 1/2 чаена чаша лук
- 1 стрък мащерка
- 1 дафинов лист
- 1 стрък магданоз
- 1/2 чаена чаша сухо бяло вино
- 3 големи домата
- 1 супена лъжица царевично брашно, смесено с вода на гъста каша
- 1/2 чаена чаша готварска сметана
- 3 нишки шафран
- 1/4 чаена чаша масло
- 1 супена лъжица черен пипер
- див лук за гарниране
Начин на приготвяне:
Сварете мидите с лука, мащерката, магданоза и дафиновия лист, докато мидите се отворят.
Прехвърлете мидите в чиния и ги почистете от черупките.
Изкарайте от водата подправките и лука.
Нарежете доматите на кубчета и ги добавете в тенджерата, варете за 10 минути.
Добавете царевичното брашно към бульона и продължете да варите за още 2 минути.
Излейте бялото вино и сметаната, след 5-7 минути добавете шафрана.
Смесете черния пипер с маслото и мидите. Разбъркайте и ги добавете към супата.
Сервирайте супата, поръсена с див лук.
За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: stylecraze.com
Коментари към Мидена супа със сметана и бяло вино