Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Меден хляб

Меден хляб

от 16 сеп 2019г., обновено на 18 сеп 2019г.
Редактор: Данна Панджарова
Меден хляб - изображение
  • Инфо
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Коментари
Свързаност

Необходими продукти:

  • 1 чаена чаша прясно мляко
  • 1/2 чаена чаша мед
  • 1/4 чаена чаша масло + 2 супени лъжици разтопено
  • 2 супени лъжици захар
  • 1 супена лъжица сол
  • 1 1/2 чаена чаша леко топла вода
  • 2 пакетчета суха мая
  • 2 1/2 чаена чаша брашно
  • 5 чаени чаши пълнозърнесто брашно

Начин на приготвяне:

В малка касерола затоплете млякото, когато заври свалете от котлона и добавете към него меда, маслото, захарта и солта. Разбъркайте, за да се разтопят всички продукти и изчакайте да се охлади течността, докато достигне малко по-висока от телесната температура.

В купата с водата сложете маята и разбъркайте, за да се разтвори. Смесете с млякото.

Прибавете брашната, като бъркате с шпатула. Когато тестото започне да оформя топка, премесете с ръце.

меден хляб

Поръсете кухненски плот с брашно и обърнете купата с тестото върху плота. Оставете така да престои 10 минути.

Премесете тестото за 10-тина минути, докато стане еластично.

Прехвърлете в купа и оставете да втаса под кърпа, докато удвои обема си - около 1 час.

Разделете на две равни части и отново оставете за 10 минути, покрити с кърпа.

Намазнете две форми за кекс (хляб) и в тях оформете две хлебчета от частите тесто.

меден хляб

Намазнете с разтопено масло и отново покрийте с кърпа. Изчакайте повторното втасване за 1 час и 15 минути.

Изпечете ги на 200 градуса в предварително загрята фурна за 40-50 минути. Повърхността на хлебчетата трябва да е станала кафява и хрупкава, а при почукване да издават кух звук.

Извадете внимателно от формите и изстудете напълно, преди да нарежете. Насладете се на вкусния хляб с мед.

Източник:

thespruceeats.com

Още по темата:
  • Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки
  • Баница от стар хляб, шунка и кашкавал Баница от стар хляб, шунка и кашкавал
  • Гнездо от хлебче с шунка, яйце и кашкавал Гнездо от хлебче с шунка, яйце и кашкавал
  • Бърза пица от хляб с колбас, гъби и маслини Бърза пица от хляб с колбас, гъби и маслини
5.0/5 1 оценка

Коментари към Меден хляб

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Меден хляб
    www.framar.bg 
    на 08 July 2025 в 16:25
    Коментирайте "Меден хляб"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Тестени изделия
  • Разни
  • Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
  • Хлябът наш насъщен… – интервю с Богдан Богданов, майстор на уникален хляб по стари рецепти
  • Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
  • Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки
  • Консумирайте препечени филийки със зехтин при гастрит
  • Погача за прощъпулник
  • Баница от стар хляб, шунка и кашкавал
  • Как да се откажем от хляба: начини и полза - част 2
  • Рецепти за домашен хляб с кокосово брашно
  • Гнездо от хлебче с шунка, яйце и кашкавал
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();

ЗДРАВЕН ФОРУМ ПО ТЕМАТА

Готови смеси за домашен хляб. Кои са добри?

преди 2028 дни, 5 часа и 36 мин.

Готварски книги или рецепти от кулинарни страници в интернет използвате?

преди 2113 дни, 39 мин.
Всички

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Шампионат по колоездене "Зелените пирамиди", гр. Стара Загора - 06.07.2025 година

преди 4 дни, 4 часа и 27 мин.

Защо не трябва да пием кафе преди кръвни изследвания - всичко което трябва да знаете

преди 11 дни, 36 мин.

Безплатна консултация за деца с витилиго - Габрово, юли, 2025 година

преди 12 дни, 17 часа и 18 мин.

Прием в болница - какво заплаща НЗОК, какви документи са необходими и колко продължава болничният престой

преди 25 дни, 9 мин.
Всички

АНКЕТА

Как ще ни повлияе приемане на еврото?

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

СЕДАКУР ФОРТЕ таблетки * 50

ЧАЙ ФИЛТЪР АЮР СЕРЕН - ЗА ПРЕОДОЛЯВАНЕ НА СТРЕС И УМОРА * 20 бр. TNT 21

ЧАЙ ФИЛТЪР АЮР ИМЮН - СТИМУЛИРА ИМУННАТА СИСТЕМА * 20 бр. TNT 21

ТРИЧУП къна 100 г TNT 21

ТРИБУЛУС ТЕРЕСТРИС капсули * 60 СЕЙФ ХЕРБ

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

ИЗОПРИНОЗИН таблетки 500 мг * 50

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 08 юли 2025г. в 16:10:21

ХОЛУДЕКСАН капсули 300 мг * 100 WORLD MEDICINE

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 08 юли 2025г. в 16:09:55

ИЗОПРИНОЗИН таблетки 500 мг * 50

Коментар на: Габи от 08 юли 2025г. в 15:40:29

ХОЛУДЕКСАН капсули 300 мг * 100 WORLD MEDICINE

Коментар на: Ели Карагеоргиева от 08 юли 2025г. в 15:32:13

САМБУКОЛ ИМУНО ФОРТЕ + ВИТАМИН C + ЦИНК С ЕКСТРАКТ ОТ ЧЕРЕН БЪЗ сироп 120 мл

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 08 юли 2025г. в 14:58:36
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival