Медено руло с орехи и мармалад
Необходими продукти:
- 125 грама затоплен мед
- 1 яйце + 1 жълтък
- 150 грама пудра захар
- 4 супени лъжици олио
- щипка сол
- 1/2 чаена лъжица сода (изгасена)
- 1/2 чаена чаша прясно мляко
- 1/2 чаена чаша газирана вода
- брашно (колкото поеме)
За плънката:
- орехи
- любим мармалад
Начин на приготвяне:
Разбийте меда с яйцето, втория жълтък и пудрата захар. Налейте олиото, добавете солта, содата, млякото, водата и разбъркайте всичко.
След това сложете пресято брашно, като трябва да направите тесто, което да не е нито твърдо, нито меко - със средна консистенция.
Покрийте с кърпа и оставете за 30 минути.
Ореховите ядки смелете и смесете с любимия си мармалад.
Разделете тестото на 3 равни части, които разточете с дебелина половин сантиметър и намажете с вкусния пълнеж.
Навийте рула, изпечете ги на средна температура във фурната, която преди това сте сгорещили.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: kraushka.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Крингъл - датски сладкиш с канела и ядки
- Руло без печене
- Лесно шоколадово руло - пънче
- Бисквитено руло с маслен кокосов крем
- Руло зебра с млечен крем и бисквитки
- Бързо руло със сухо мляко
- Рецепти за шоколадово руло с маскарпоне
- Руло с крем от бял шоколад
- Сладко канелено руло с пекан и мед
- Бисквитено руло с кондензирано мляко и ядки (без печене)
Коментари към Медено руло с орехи и мармалад