Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Десерти Баклави и сиропирани сладкиши Медена баклава

Медена баклава

от 21 ное 2012г.
Медена баклава - изображение
  • Инфо
  • Продукти
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Продукти
Коментари
Свързаност

Необходими продукти:

400 грама бутер тесто

300-400 грама ядки

300-400 грама захар

150-200 грама мед за сиропа (може да се замени с чаша захар)

100 грама масло

1 яйце

1 ч. л. кардамон (по желание)

1 ч. л. канела

Вода и добро настроение :)

Начин на приготвяне:

Тъй като тестото ни е готово, оставяме го да се размрази и преминаваме към направата на плънката.

Счукваме ядките и ги смесваме със захарта в съотношение 50:50. Добавяме по лъжичка смлян кардамон и канела.

Разгъваме тестото, единият лист раздяме на 2 части - това ще са долният и горният слой на баклавата и трябва да бъдат малко по-дебели от останалите. Другият лист делим на 4, които ще са средните слоеве. Започваме да подреждаме пластовете във формата за печене, намазана с масло (може да използваме хартия за печене). Предварително трябва да разтопим маслото, то ще ни е нужно за намазване на листовете.

Поставяме първия слой, намазваме с масло и слагаме от плънката. Не пестим от нея, но и не прекаляваме, за да не стане много дебела. Продължаваме с реденето: тесто, масло, пълнеж и така, докато свършат продуктите. Последния лист намазваме с разбит яйчен жълтък, за да се получи красива коричка. Сега трябва да нарежем баклавата, защото това ще е трудно, след като се изпече (на квадратчета или ромбчета - вие избирате). Печем в загрята фурна на 200 градуса в продължение на 30 минути.

Докато баклавата се пече, ние приготвяме сиропа:

В 3-4 чаша вода разтваряме 4-5 с. л. от меда (ако се разтваря трудно, може да направим това на водна баня). Ако използваме захар вместо мед, тогава разтваряме захарта в 1-2 чаша топла вода.

Изваждаме баклавата от фурната и обилно поливаме със сиропа. Тя трябва почти да "потъне" в него. Оставяме да изстине и да се напои.

 

Още по темата:
  • Баклава чийзкейк Баклава чийзкейк
  • Бананов сладкиш с мед и какао Бананов сладкиш с мед и какао
  • Медени хапки с глазура Медени хапки с глазура
  • Сладкиш Наполеон със сирене крема, мед и боровинки Сладкиш Наполеон със сирене крема, мед и боровинки
5.0/5 1 оценка

Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА

БИО КАКАОВО МАСЛО СТУДЕНО ПРЕСОВАНО 100 мл ДРАГОН СУПЕРФУДС
16.90лв.

БИО КАКАОВО МАСЛО СТУДЕНО ПРЕСОВАНО 100 мл ДРАГОН СУПЕРФУДС

ТАХАН ОРЕХОВ 350 гр. ЗП ГЕОРГИ ВАСИЛЕВ
15.40лв.

ТАХАН ОРЕХОВ 350 гр. ЗП ГЕОРГИ ВАСИЛЕВ

ЛИМОНОВ СЛАДКИШ С МАКАВО СЕМЕ -  КРИСТИНА КАМПОС - ХЕРМЕС
19.95лв.

ЛИМОНОВ СЛАДКИШ С МАКАВО СЕМЕ - КРИСТИНА КАМПОС - ХЕРМЕС

БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ ШОКОЛАД 250 мл
17.00лв.

БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ ШОКОЛАД 250 мл

ESN FLAV'N TASTY ПОДСЛАДИТЕЛ прах 250 г
42.80лв.

ESN FLAV'N TASTY ПОДСЛАДИТЕЛ прах 250 г

ХАЙТМАН БОЯ ЗА СЛАДКИШИ CRAZY COLOURS ШЕСТ ЦВЯТА 4 г * 6
8.10лв.

ХАЙТМАН БОЯ ЗА СЛАДКИШИ CRAZY COLOURS ШЕСТ ЦВЯТА 4 г * 6

Коментари към Медена баклава

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Медена баклава
    www.framar.bg 
    на 02 August 2025 в 23:15
    Коментирайте "Медена баклава"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Десерти
  • Баклави и сиропирани сладкиши
  • Лечение при ангина (остър тонзилит)
  • Шоколадов сладкиш с вишни и крем от извара
  • Пуешко филе в медено-горчичен сос и задушени зеленчуци
  • Хляб с просо, слънчогледови семена и мед
  • Отслабване с мед и канела
  • Еликсир от мед и орехи – народната рецепта
  • Компрес с мед срещу кашлица при деца
  • Меден сос с горчица
  • Овесен сладкиш с ябълки, фурми и орехи
  • Кокосов пай
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();

ЗДРАВЕН ФОРУМ ПО ТЕМАТА

Как се приготвя баклава по най-бързия начин?

преди 3925 дни, 6 часа и 23 мин.

Как се прави сладкиш без брашно?

преди 4030 дни, 7 часа и 26 мин.
Всички

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Преглед при лекар, рецепти, лечение - по време на почивка

преди 17 дни, 9 часа и 58 мин.

Къде изчезна пробиотикът Вивомикс?

преди 22 дни, 13 часа и 20 мин.

Експертиза на трайно намалена работоспособност ТЕЛК и ЛКК - какво трябва да знаете

преди 24 дни, 12 часа и 57 мин.

Шампионат по колоездене "Зелените пирамиди", гр. Стара Загора - 06.07.2025 година

преди 29 дни, 11 часа и 17 мин.
Всички

АНКЕТА

Как ще ни повлияе приемане на еврото?

Виж резултатите
Още интересни публикации
Компрес с мед срещу кашлица при деца Компрес с мед срещу кашлица при деца

Компрес с мед срещу кашлица при деца

от 09 фев 2024г. Прочети повече
Апитерапия - лечебната сила на меда Апитерапия - лечебната сила на меда

Апитерапия - лечебната сила на меда

от 12 дек 2022г. Прочети повече
Лечение при ангина (остър тонзилит) Лечение при ангина (остър тонзилит)

Лечение при ангина (остър тонзилит)

от 08 дек 2022г. Прочети повече
Физиологично значение на микроелементите Физиологично значение на микроелементите

Физиологично значение на микроелементите

от 24 юни 2022г. Прочети повече

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

ФЕРВЕКС ЗА ДЕЦА супозитории 150 мг * 10

СУПЕР ДИЕТА ЗЕЛЕН ЧАЙ таблетки * 60 HOLLAND & BARRETT

ТРИБУЛУС МАКС капсули 900 мг * 100 ЦВЕТИТА ХЕРБАЛ

БИОБИ ИМУНО ВЕДА капсули * 180

ЗАТЪМНЕНИЕ

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

ЛОКОИД ЛИПОКРЕМ 0.1% 30 г

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 01 авг 2025г. в 19:27:40

МАГНАЛАБС ТУСИДРЕН капсули * 20

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 01 авг 2025г. в 19:27:06

АМИТРИПТИЛИН таблетки 25 мг * 60 МАЙЛАН

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 01 авг 2025г. в 19:26:20

ДЕАНКСИТ 0,5 mg /10 mg филмирани таблетки * 100

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 01 авг 2025г. в 19:16:15

БИРЕНА МАЯ + ВИТАМИН А, С, Е таблетки * 125

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 01 авг 2025г. в 19:16:00
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival