Маслени сладки с шамфъстък и портокал

Необходими продукти:
- 1 чаена чаша безсолно масло, омекотено
- 1/2 чаена чаша пудра захар
- 1/4 чаена лъжичка екстракт от ванилия
- 1 жълтък
- 2 1/2 чаени чаши брашно
- 1 1/3 чаени чаши шамфъстък, нарязан на ситно
- кората на 1 портокал, настъргана на ситно
Начин на приготвяне:
- В голяма купа разбийте с миксер маслото и пудрата захар до пухкав крем.
- Добавете ваниловия екстракт и жълтъка и разбийте до хомогенна консистенция.
- Прибавете брашното, нарязания шамфъстък и портокаловата кора и замесете тестото с длани.
- Покрийте и охладете за минимум 2 часа.
- Загрейте фурната до 180 градуса и покрийте дъното на две тави с хартия за печене.
- Разточете тестото върху леко набрашнена повърхност и използвайте формички, за да изрежете сладките.
- Разпределете в тавите и печете в продължение на 15-20 минути, докато ръбчетата придобият златист цвят.
- Поръсете портокаловите масленки с пудра захар, докато са топли и ги оставете да се охладят напълно върху решетка.
Да ви е сладко!
Снимки: goodlifeeats.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИОХЕРБА ПАСТА ОТ ШАМФЪСТЪК 200 г
ЗОЯ БИО ЧЕРВЕНИ БОРОВИНКИ прах 125 г
ХИП БИО ПЪЛНОЗЪРНЕСТА КАША - ЯБЪЛКИ И БАНАНИ С БЕБЕШКИ БИСКВИТИ 190 г
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ ВЕЧЕРНА ИГЛИКА 20 мл
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ КОРА НА ГРЕЙПФРУТ 10 мл
ДЖАРОУ ФОРМУЛАС МСТ ОЙЛ 591 мл
ПРОМОРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Великденски курабии с масло
- Обикновен маслен крем
- Рецепти за сладък салам с орехи (със и без яйце)
- Шамфъстък - полезни и вредни свойства
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Как да поправим гранясало олио, свинска мас или масло?
- Хрупкави маслени бисквити с ванилия
- Синапено масло – хранителен състав, ползи и странични ефекти
- Орехово масло – употреба, състав и здравни ползи
Коментари към Маслени сладки с шамфъстък и портокал