Маслени сладки с печени ядки

Необходими продукти:
- 2 чаени чаши захар
- 1 1/2 чаени чаши царевичен сироп
- 1/4 чаена лъжичка сол
- 1/4 чаена чаша вода
- 2 белтъка
- 1 чаена лъжичка смлян кардамон
- 50 грама масло
- 1 1/2 чаени чаши печени ядки /бадеми, орехи, шамфъстък/
- пудра захар
Начин на приготвяне:
- Смесете захарта, царевичния сироп, солта и водата в тенджера на средно силен огън, като разбърквате от време на време.
- Гответе сиропа, докато се сгъсти и капка от него застива върху гладка повърхност, без да се разлива.
- В голяма купа разбийте белтъците на сняг с миксер на висока скорост.
- Добавете 1/4 от захарния сироп и отново включете миксера.
- Върнете тенджерата на котлона и варете останалия сироп още 6-7 минути, за да се сгъсти още малко.
- Прибавете го към белтъците и внимателно разбийте сместа.
- Добавете кардамона, маслото и ядките и разбъркайте, за да се разпределят равномерно.
- Изсипете сместа в подмазана и поръсена с брашно правоъгълна тавичка.
- Покрийте с найлоново фолио и съхранявайте на хладно в продължение на 12 часа.
- Нарежете захарния блат на малки квадратчета и оформете сладките с длани.
- Оваляйте масленките в пудра захар, изтърсете излишъка, подредете в чиния и поднесете.
Да ви е сладко!
Снимка: tasteofbeirut.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ КАЙСИЕВИ ЯДКИ 20 мл
МАРИСТО МАСЛО ОТ ОРЕХОВИ ЯДКИ 250 мл
МАРИСТО МАСЛО ОТ ОРЕХОВИ ЯДКИ 500 мл
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ КАЙСИЕВИ ЯДКИ 250 мл
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ КАЙСИЕВИ ЯДКИ 100 мл
ГАНЧЕВ МЛЕЧНА КАША С БИСКВИТИ 190 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Кедрови ядки - ползи и вреди
- Кайсиевите ядки – състав, ползи и противопоказания
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Как да поправим гранясало олио, свинска мас или масло?
- Обикновен маслен крем
- Пържена бакла със сусамово масло
- Орехово масло – употреба, състав и здравни ползи
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Кедър
- Рецепти за сладък салам с орехи (със и без яйце)
Коментари към Маслени сладки с печени ядки