Маринован телешки стек с печени зеленчуци
Необходими продукти:
- 1 1/2 килограма телешко месо
- 450 грама гъби
- 2 червени чушки, нарязани на едро
- 1 скилидка чесън, пресована
- 3/4 чаена чаша горещ телешки бульон
- 2 лимона, прясно изцедени
- 4 супени лъжици зехтин
- 1 супена лъжица соев сос
- 1 супена лъжица сос Уорчестър
- 1/4 чаена лъжичка чили
- 6 стръка мащерка
- 4 стръка розмарин
- 1 връзка зелен лук, нарязан на едро
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
- Подгответе маринатата, като смесите телешкия бульон с 2 супени лъжици зехтин, соевия сос, соса Уорчестър, сока на 1 лимон, чилито, чесъна, 1 чаена лъжичка сол и 1/2 чаена лъжичка черен пипер.
- В нея накъсайте 4 стръка мащерка и 3 стръка розмарин. Добавете и лука. Разбъркайте и оставете да изстине.
- Надупчете месото с вилица през няколко сантиметра разстояние. Прехвърлете го в маринатата и се уверете, че е изцяло покрито. Ако е необходимо, го притиснете отгоре с подходящ съд. Оставете го да престои в хладилник в продължение на 3-8 часа.
- Извадете месото от хладилника около 1 час преди печене, като не го вадите от маринатата.
- Загрейте останалите 2 супени лъжици зехтин в грил тиган на средно висока температура.
- Леко подсушете месото от маринатата и го прехвърлете в тигана, като го обръщате често, докато се опече /около 20 минути/.
- Поръсете с маринованите билки и поливайте месото с марината /по 1 супена лъжица/, за да се запази сочно.
- Прехвърлете телешкото върху фолио, увийте го добре и го оставете да си почива, докато опечете зеленчуците.
- Разпределете зеленчуците в тава, поръсете ги с прясно изцедения лимонов сок, подправете със сол и печете около 15-20 минути в предварително загрята до 180 градуса фурна.
- Малко преди да извадите тавата от фурната, добавете маринования лук и останалите билки.
- Нарежете телешкия стек и го сервирайте с печените зеленчуци.
Приятен апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ТЕЛЕШКО МЕСО С КАРТОФИ И ДОМАТИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ТЕЛЕШКО МЕСО С МОРКОВИ И КАРТОФИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ТЕЛЕШКО МЕСО С ДОМАТИ И ОРИЗ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ТЕЛЕШКО МЕСО С МОРКОВИ И ОРИЗ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ТЕЛЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОБЕДНО МЕНЮ ГЮВЕЧ 220 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Свински пържоли с гъби в сметанов сос
- Мексиканско ястие от кайма с боб и царевица
- Свински пържоли с билков сос на тиган
- Свински пържоли с топено сирене и майонеза
- Пилешко филе с мед и лимон
- Телешко със сушени сини сливи и картофи в гърне
- Панирани пилешки пържоли от бут с бяло вино
- Свински пържоли с карамелизиран лук
- Талиатели с телешко месо - Бьоф Строганов
- Свински пържоли с пресни картофи на фурна
Коментари към Маринован телешки стек с печени зеленчуци