Маринован пържен патладжан с ориз по японски

Необходими продукти:
- 2 супени лъжици фъстъчено олио
- 3 скилидки чесън - нарязани на ситно
- 1 супена лъжица нарязан на ситно корен джинджифил
- 750 грама патладжан
- 60 милилитра мирин (сладко оризово вино)
- 60 милилитра светъл соев сос
- 1 супена лъжица саке
- 1 супена лъжица захар
- сварен ориз за суши за сервиране
- китайско зеле за сервиране
Начин на приготвяне:
Нарежете патладжана на кръгчета с дебелина 1 сантиметър.
Загрейте уок тиган на висока температура. Добавете олиото и след като загрее, сложете чесъна и джинджифила. Пържете 30 секунди, докато освободят аромата си. Сложете патладжана и пържете 2 минути от всяка страна, докато покафенее. Добавете 1/4 чаена чаша вода, сложете капак и задушавайте 3-5 минути, докато водата се изпари и патладжана омекне.
Междувременно комбинирайте соевия сос, сакето, кафявата захар и мирина в купичка. Разбъркайте, докато захарта се разтопи.
Сложете получената смес в уока и пържете още 2 минути, като разбърквате, за да се покрие патладжана с него.
Сервирайте върху предварително сварен ориз и нарязано китайско зеле. Поръсете със сусам и зелен лук по желание.
За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: taste.com.au
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Гарнитури
- Гарнитури със зеленчуци
- Рецепти за лятна доматена манджа с чушки и патладжани
- Рецепти за пържени чушки и патладжани в доматен сос
- Не изхвърляйте дръжките на патладжаните - те лекуват хемороиди
- Оригинални турски рецепти за имамбаялдъ
- Патладжани с кашкавал и доматен сос
- Пълнени патладжани с кайма, домати и кашкавал
- Салата от печени патладжани и пресни домати с чесън и лук
- Оригинални рецепти за Баба Гануш
- Патладжан
- Ливанска разядка Мутабал
Коментари към Маринован пържен патладжан с ориз по японски