Маринован пържен патладжан с ориз по японски
Необходими продукти:
- 2 супени лъжици фъстъчено олио
- 3 скилидки чесън - нарязани на ситно
- 1 супена лъжица нарязан на ситно корен джинджифил
- 750 грама патладжан
- 60 милилитра мирин (сладко оризово вино)
- 60 милилитра светъл соев сос
- 1 супена лъжица саке
- 1 супена лъжица захар
- сварен ориз за суши за сервиране
- китайско зеле за сервиране
Начин на приготвяне:
Нарежете патладжана на кръгчета с дебелина 1 сантиметър.
Загрейте уок тиган на висока температура. Добавете олиото и след като загрее, сложете чесъна и джинджифила. Пържете 30 секунди, докато освободят аромата си. Сложете патладжана и пържете 2 минути от всяка страна, докато покафенее. Добавете 1/4 чаена чаша вода, сложете капак и задушавайте 3-5 минути, докато водата се изпари и патладжана омекне.
Междувременно комбинирайте соевия сос, сакето, кафявата захар и мирина в купичка. Разбъркайте, докато захарта се разтопи.
Сложете получената смес в уока и пържете още 2 минути, като разбърквате, за да се покрие патладжана с него.
Сервирайте върху предварително сварен ориз и нарязано китайско зеле. Поръсете със сусам и зелен лук по желание.
За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: taste.com.au
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СУОНСЪН ЕКСТРАКТ ОТ ПАТЛАДЖАН капсули 450 мг * 30 SWR051
ПРОМОРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Гарнитури
- Гарнитури със зеленчуци
- Рецепти за лятна манджа с патладжани и тиквички
- Как да замразим патладжан по най-правилния начин, за да го запазим за зимата?
- Оригинални турски рецепти за имамбаялдъ
- Оригинални рецепти за Баба Гануш
- Лесна лазаня с патладжан и рикота
- Печен патладжан с оцет и чесън
- Ливанска разядка Мутабал
- Салата от печен патладжан, домати и прясна моцарела
- Рецепти за консерва от патладжани с чушки
- Патладжан
Коментари към Маринован пържен патладжан с ориз по японски