Маринован пържен патладжан с ориз по японски

Необходими продукти:
- 2 супени лъжици фъстъчено олио
- 3 скилидки чесън - нарязани на ситно
- 1 супена лъжица нарязан на ситно корен джинджифил
- 750 грама патладжан
- 60 милилитра мирин (сладко оризово вино)
- 60 милилитра светъл соев сос
- 1 супена лъжица саке
- 1 супена лъжица захар
- сварен ориз за суши за сервиране
- китайско зеле за сервиране
Начин на приготвяне:
Нарежете патладжана на кръгчета с дебелина 1 сантиметър.
Загрейте уок тиган на висока температура. Добавете олиото и след като загрее, сложете чесъна и джинджифила. Пържете 30 секунди, докато освободят аромата си. Сложете патладжана и пържете 2 минути от всяка страна, докато покафенее. Добавете 1/4 чаена чаша вода, сложете капак и задушавайте 3-5 минути, докато водата се изпари и патладжана омекне.
Междувременно комбинирайте соевия сос, сакето, кафявата захар и мирина в купичка. Разбъркайте, докато захарта се разтопи.
Сложете получената смес в уока и пържете още 2 минути, като разбърквате, за да се покрие патладжана с него.
Сервирайте върху предварително сварен ориз и нарязано китайско зеле. Поръсете със сусам и зелен лук по желание.
За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: taste.com.au
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Гарнитури
- Гарнитури със зеленчуци
- Задушени патладжани с домати, чесън и лук
- Пълнени патладжани с макарони, бекон, пармезан и домати
- Зеленчукова запеканка
- Патладжанени рулца с кайма в доматен сос
- За укрепване на венците и зъбите използвайте кора от патладжан или масло от чаено дърво
- Салата от печени патладжани и пресни домати с чесън и лук
- Пържени патладжани с лук в сметана и доматено пюре
- Патладжани с яйца и чесън
- Пълнени патладжани с домати, лук и яйца
- Панирани редени патладжани с доматен сос и кашкавал
Коментари към Маринован пържен патладжан с ориз по японски