Начало Хранене Рецепти Гарнитури От зеленчуци Маринован пържен патладжан с ориз по японски

Маринован пържен патладжан с ориз по японски

Маринован пържен патладжан с ориз по японски - изображение

Необходими продукти:

  • 2 супени лъжици фъстъчено олио
  • 3 скилидки чесън - нарязани на ситно
  • 1 супена лъжица нарязан на ситно корен джинджифил
  • 750 грама патладжан
  • 60 милилитра мирин (сладко оризово вино)
  • 60 милилитра светъл соев сос
  • 1 супена лъжица саке
  • 1 супена лъжица захар
  • сварен ориз за суши за сервиране
  • китайско зеле за сервиране

Начин на приготвяне:

Нарежете патладжана на кръгчета с дебелина 1 сантиметър.

Загрейте уок тиган на висока температура. Добавете олиото и след като загрее, сложете чесъна и джинджифила. Пържете 30 секунди, докато освободят аромата си. Сложете патладжана и пържете 2 минути от всяка страна, докато покафенее. Добавете 1/4 чаена чаша вода, сложете капак и задушавайте 3-5 минути, докато водата се изпари и патладжана омекне.

Междувременно комбинирайте соевия сос, сакето, кафявата захар и мирина в купичка. Разбъркайте, докато захарта се разтопи.

Сложете получената смес в уока и пържете още 2 минути, като разбърквате, за да се покрие патладжана с него.

Сервирайте върху предварително сварен ориз и нарязано китайско зеле. Поръсете със сусам и зелен лук по желание.

За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: taste.com.au

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЗдравни съветиДиетиЛюбопитноБотаника