Начало Хранене Рецепти Консерви Още идеи Маринован патладжан

Маринован патладжан

Маринован патладжан - изображение

Необходими продукти:

  • 6 патладжана
  • сол на вкус
  • 1 1/4 чаена чаша бял винен оцет
  • 2 1/2 чаена чаша вода
  • 3-4 скилидки чесън (обелени и нарязани на тънко)
  • листата от една връзка магданоз, нарязани на ситно
  • листа мента нарязани на ситно (по желание
  • 1/2 чаена лъжица лют пипер на люспи
  • 1/4 зелена чушка, нарязана на ситно
  • 1-2 чаени чаши зехтин
  • 1/4 чаена чаша оцет

Начин на приготвяне:

Измийте патладжаните и ги подсушете, нарежете ги на ленти, дебели 7 милиметра.

Поставете лентите в гевгир и ги поръсете със сол. Оставете да се отцедят за 1 час, като върху патладжана сложите нещо тежко.

След 1 час изстискайте патладжаните и отцедете от излишната вода.

Прехвърлете патладжаните в голям съд и покрийте с 1 1/4 чаена чаша оцет и 2 1/2 чаени чаши вода (за по-голямо количество, използвайте съотношението от 2 чаши вода на 1 чаша оцет).

В голяма купа сложете нарязания чесън, магданоз, по желание мента и риган, люспите червен пипер и чушката. Изстискайте колкото може повече вода от патладжаните и ги сложете в купата с подправките. Изсипете 1 до 2 чаши зехтин и 1/4 чаена чаша оцет. Разбъркайте добре.

Прехвърлете всичко по буркани, като натискате продуктите, за да изкарате въздуха от буркана.

Оставете около 3 сантиметра от края на буркана свободни, и полейте със зехтин и оцет, за да се покрият патладжаните.

Поставете капачки с винтове и съхранявайте в хладилника. Те трябва да са готови за консумация след 24 часа, но още един ден отгоре, ще направи вкусът им по-добър.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: thespruceeats.com

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЗдравни съветиЛюбопитноДиетиБотаника