Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Консерви Зеленчуци Маринован патладжан

Маринован патладжан

от 21 яну 2019г., обновено на 12 окт 2020г.
Маринован патладжан - изображение
  • Инфо
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Коментари
Свързаност

Необходими продукти:

  • 6 патладжана
  • сол на вкус
  • 1 1/4 чаена чаша бял винен оцет
  • 2 1/2 чаена чаша вода
  • 3-4 скилидки чесън (обелени и нарязани на тънко)
  • листата от една връзка магданоз, нарязани на ситно
  • листа мента нарязани на ситно (по желание
  • 1/2 чаена лъжица лют пипер на люспи
  • 1/4 зелена чушка, нарязана на ситно
  • 1-2 чаени чаши зехтин
  • 1/4 чаена чаша оцет

Начин на приготвяне:

Измийте патладжаните и ги подсушете, нарежете ги на ленти, дебели 7 милиметра.

Поставете лентите в гевгир и ги поръсете със сол. Оставете да се отцедят за 1 час, като върху патладжана сложите нещо тежко.

След 1 час изстискайте патладжаните и отцедете от излишната вода.

Прехвърлете патладжаните в голям съд и покрийте с 1 1/4 чаена чаша оцет и 2 1/2 чаени чаши вода (за по-голямо количество, използвайте съотношението от 2 чаши вода на 1 чаша оцет).

В голяма купа сложете нарязания чесън, магданоз, по желание мента и риган, люспите червен пипер и чушката. Изстискайте колкото може повече вода от патладжаните и ги сложете в купата с подправките. Изсипете 1 до 2 чаши зехтин и 1/4 чаена чаша оцет. Разбъркайте добре.

Прехвърлете всичко по буркани, като натискате продуктите, за да изкарате въздуха от буркана.

Оставете около 3 сантиметра от края на буркана свободни, и полейте със зехтин и оцет, за да се покрият патладжаните.

Поставете капачки с винтове и съхранявайте в хладилника. Те трябва да са готови за консумация след 24 часа, но още един ден отгоре, ще направи вкусът им по-добър.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: thespruceeats.com

Още по темата:
  • Рецепти за лятна доматена манджа с чушки и патладжани Рецепти за лятна доматена манджа с чушки и патладжани
  • Рецепти за лятна манджа с патладжани и тиквички Рецепти за лятна манджа с патладжани и тиквички
  • Салата от печени патладжани и пресни домати с чесън и лук Салата от печени патладжани и пресни домати с чесън и лук
  • Оригинални рецепти за Баба Гануш Оригинални рецепти за Баба Гануш
5.0/5 1 оценка

Коментари към Маринован патладжан

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Маринован патладжан
    www.framar.bg 
    на 16 September 2025 в 20:14
    Коментирайте "Маринован патладжан"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Консерви
  • Зеленчуци
  • Как да замразим патладжан по най-правилния начин, за да го запазим за зимата?
  • Консерва от патладжани с моркови, чушки и чесън
  • Рецепти за лятна доматена манджа с чушки и патладжани
  • Рецепти за консерва от патладжани с чушки
  • Рецепти за лятна манджа с патладжани и тиквички
  • Салата от печени патладжани и пресни домати с чесън и лук
  • Оригинални рецепти за Баба Гануш
  • Оригинални турски рецепти за имамбаялдъ
  • Печен патладжан с оцет и чесън
  • Салата от печени патладжани и чушки с рукола и чесън
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();
Най-новите публикации
Организмът не усвоява всички протеини по един и същи начинОрганизмът не усвоява всички протеини по един и същи начин

Организмът не усвоява всички протеини по един и същи начин

от 16 сеп 2025г.Прочети повече
Свързват употребата на канабис с четирикратно по-висок риск от развитие на диабетСвързват употребата на канабис с четирикратно по-висок риск от развитие на диабет

Свързват употребата на канабис с четирикратно по-висок риск от развитие на диабет

от 16 сеп 2025г.Прочети повече
„Зомби“ клетки след прекарана инфекция отключват синдром на хронична умора„Зомби“ клетки след прекарана инфекция отключват синдром на хронична умора

„Зомби“ клетки след прекарана инфекция отключват синдром на хронична умора

от 16 сеп 2025г.Прочети повече

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Добра майка ли съм - проучване на momfident.io

преди 19 дни, 4 часа и 37 мин.

Преглед при лекар, рецепти, лечение - по време на почивка

преди 62 дни, 6 часа и 56 мин.
Всички

АНКЕТА

На каква възраст е вашият личен лекар?

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

ФИКСИРАЩ КОЛАН ЗА РАМЕНЕН ПОЯС модел 4075 размери XS, S, M, L

МАГХЕРБС ЛИПОЗОМЕН ВИТАМИН C сироп 220 мл

НАКИТНИК модел 2081 универсален размер

БИОДЕРМА ПИГМЕНТБИО КОМПЛЕКТ ИЗСВЕТЛЯВАЩ ДНЕВЕН КРЕМ 40 мл + ИЗСВЕТЛЯВАЩ НОЩЕН КРЕМ 50 мл

ЛАЙФ ЕКСТЕНШЪН ВИТАМИН D3 капсули 1000 IU * 250

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

АДЕМТА 400 мг стомашно-устойчиви таблетки 400 мг * 20

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 16 сеп 2025г. в 17:03:12

КСАРЕЛТО таблетки 20 мг * 28 BAYER

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 16 сеп 2025г. в 17:01:37

АДЕМТА 400 мг стомашно-устойчиви таблетки 400 мг * 20

Коментар на: Mariq Rainova от 16 сеп 2025г. в 16:38:18

7-дневна пречистваща диета и трайно отслабване с до 10 килограма

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 16 сеп 2025г. в 16:27:40

КСАРЕЛТО таблетки 20 мг * 28 BAYER

Коментар на: Здравейте от 16 сеп 2025г. в 15:59:34
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival