Маринован джинджифил с репичка и оризов оцет

Необходими продукти:
- 340 грама пресен джинджифил
- 1 голяма червена репичка
- 1 1/2 супени лъжици сол кашер
- 1/2 чаена чаша оризов оцет
- 1 чаена чаша вода
- 1 1/2 супени лъжици захар
Начин на приготвяне:
- Остържете кората на джинджифила и го нарежете на тънки филийки.
- Измийте репичката, почистете я и също нарежете на филийки.
- Прехвърлете джинджифила в купа и го поръсете със солта. Разбъркайте и оставете да престои в продължение на 30 минути.
- През това време пригответе маринатата, като смесите оцета, водата и захарта в малка тенджера на силен огън.
- Оставете сместа да заври и бъркайте, докато захарта се разтвори напълно.
- Напълнете голям стъклен буркан с подсоления джинджифил и репичката.
- Покрийте с маринатата до 2 сантиметра от ръба на съда.
- Внимателно чукнете дъното на буркана върху равна повърхност, за да отстраните въздушните мехурчета.
- Затворете плътно и след като се охлади на стайна температура, го съхранявайте в хладилник в срок до 2 месеца.
Забележка!
Ако бурканите се консервират, могат да се съхраняват неотворени на тъмно и хладно място.
Приятен апетит!
Снимки: thekitchn.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ДРОСЕРИН КРЕМ 50 мл ENERGY GROUP
ЧАЙ СЛИМ БЕЪР ДЕТОКСИКИРАЩ ЧАЙ 160 г
МИЛВА ШАМПОАН С ДЖИНДЖИФИЛ ПРОТИВ ПЪРХОТ 200 мл
РЕНЕ ФЮРТЕРЕР НЕОПЮР БАЛАНСИРАЩ ШАМПОАН ПРОТИВ МАЗЕН ПЪРХОТ 150 мл
ЛИДИЯ ФАРМА ТИНКТУРА БЯЛ ДРОБ 100 мл
АРТЕМИС БИО КОЛЕДЕН ЧАЙ филтър * 20
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Консерви
- Зеленчуци
- Кои добавки са ефективни при артрит?
- Мариновани чушки Халапеньо с мащерка и риган
- Маринована сиврия (консервирана и за бърза консумация)
- Сочни пуешки гърди в ароматна марината
- Полезни свойства и приложения на джинджифила
- При какви проблеми помага джинджифилът?
- Бързи мариновани чушки с риган и чили
- Как да изгорим мазнините с канела и джинджифил
- Печени мариновани зеленчуци
- Мариновани люти чушки с чесън, копър и горчица
Коментари към Маринован джинджифил с репичка и оризов оцет