Мариновани чушки в доматен сос с чесън
Необходими продукти:
3 килограма червени чушки (може камби)
2 литра доматен сок
1 чаена чаша захар
1 чаена чаша олио
1/2 чаена чаша (125 милилитра) оцет 9%
2 супени лъжици сол
3 глави чесън
За измерването на количествата на продуктите е използвана чаена чаша с вместимост 250
милилитра.
Начин на приготвяне:
Измийте чушките, почистете ги от опашките и семената и нарежете на няколко части.
Обелете чесъна и намачкайте скилидките с помощта на преса.
Добре е да използвате прясно изцеден доматен сок. Към него прибавете захарта, солта, чесъна, оцета и олиото. Поставете сместа на котлона и нека заври.
Когато това стане, в марината сложете чушките и нека се варят в продължение на 10 минути.
Следва да разпределите в бурканчета и залейте с доматения сок. Запълнете съдовете догоре и затворете с капаци. Обърнете бурканите с дъната нагоре и увийте в одеяло, докато се охладят напълно.
Съхранявайте на хладно място.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ДЕРМЕДИКС ГЕЛ ЗА УЛТРАЗВУК ЗА ОТСЛАБВАНЕ И ОФОРМЯНЕ НА ТЯЛОТО 250 мл.
ФИОННА BODY FIRMING АНТИЦЕЛУЛИТЕН КРЕМ ЗА ТЯЛО С ЛЮТА ЧУШКА И ЗЕЛЕНО КАФЕ 250 мл
АМРИТА ПРОФЕСИОНАЛНО МАСАЖНО ОЛИО ЛЮТА ЧУШКА 330 мл
АЛКА ГРИЙНС саше * 30
НЕВРАКСИЛ гел 100 мл
НовМАТИСЪН АНТИОКСИДАНТНА ФОРМУЛА ОТ ЧЕРВЕНИ ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ ОРГАНИК капсули * 180 МТ1462
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Консерви
- Зеленчуци
- Люти чушки - полезни свойства и вреди
- Крият ли рискове за здравето печените чушки
- Маринована сиврия (консервирана и за бърза консумация)
- Люти чушки Халапеньо - полезни свойства и противопоказания
- Пържени чушки с чесън и магданоз
- Сладка червена чушка
- 9 интересни факта за чушките камба
- Сладко от люти чушки
- Сладък сос чили
- Разядка от люти чушки с домати и чесън
Коментари към Мариновани чушки в доматен сос с чесън