Мариновани чушки в доматен сос с чесън

Необходими продукти:
3 килограма червени чушки (може камби)
2 литра доматен сок
1 чаена чаша захар
1 чаена чаша олио
1/2 чаена чаша (125 милилитра) оцет 9%
2 супени лъжици сол
3 глави чесън
За измерването на количествата на продуктите е използвана чаена чаша с вместимост 250
милилитра.
Начин на приготвяне:
Измийте чушките, почистете ги от опашките и семената и нарежете на няколко части.
Обелете чесъна и намачкайте скилидките с помощта на преса.
Добре е да използвате прясно изцеден доматен сок. Към него прибавете захарта, солта, чесъна, оцета и олиото. Поставете сместа на котлона и нека заври.
Когато това стане, в марината сложете чушките и нека се варят в продължение на 10 минути.
Следва да разпределите в бурканчета и залейте с доматения сок. Запълнете съдовете догоре и затворете с капаци. Обърнете бурканите с дъната нагоре и увийте в одеяло, докато се охладят напълно.
Съхранявайте на хладно място.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ДЕРМЕДИКС ГЕЛ ЗА УЛТРАЗВУК ЗА ОТСЛАБВАНЕ И ОФОРМЯНЕ НА ТЯЛОТО 250 мл.
АЛКА ГРИЙНС саше * 30
ФИОННА BODY FIRMING АНТИЦЕЛУЛИТЕН КРЕМ ЗА ТЯЛО С ЛЮТА ЧУШКА И ЗЕЛЕНО КАФЕ 250 мл
АМРИТА ПРОФЕСИОНАЛНО МАСАЖНО ОЛИО ЛЮТА ЧУШКА 330 мл
НЕВРАКСИЛ гел 100 мл
МАТИСЪН АНТИОКСИДАНТНА ФОРМУЛА ОТ ЧЕРВЕНИ ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ ОРГАНИК капсули * 180
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Консерви
- Зеленчуци
- Крият ли рискове за здравето печените чушки
- Парти-пици в чушка
- Лютива паста Хариса
- Апетитка с кашкавалена извара, цедено мляко, майонеза и чушки
- Пастет от печени чушки и домати с крема сирене
- Пилешки гърди с чушки, домати и каперси
- Чушки обвити в бекон
- С помощта на кламери и фурна си изпечете чушки, без да прегарят и без чушкопек
- Подобрете зрението си с чушки
- Мариновани печени чушки с чесън, босилек и копър
Коментари към Мариновани чушки в доматен сос с чесън