Мариновани пикантни ядки

Необходими продукти:
- 1 супена лъжица кокосов крем
- 1 1/2 супена лъжица паста от люти чушки
- 1 чаена лъжица паста от джинджифил
- 1/2 чаена лъжица оризов оцет
- 1 супена лъжица соев сос
- 1 супена лъжица чеснова паста
- 1 чаена чаша печени фъстъци
- 1 чаена чаша печени бадеми
- 1 чаена чаша солени печени ядки кашу
- 1/2 чаена лъжица морска сол (или хималайска)
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 170 градуса.
Докато фурната загрява, разбъркайте в купа всички продукти за пикантната марината - кокосовият крем, трита вида паста, оризовия оцет и соевия сос. Смесете ги добре, за да получите еднородна консистенция. Прибавете ядките и разбъркайте, за да се овкусят равномерно с получения пикантен сос.
Разстелете ги в голяма тава, застлана с пергаментова хартия.
Изпечете ги за 10 минути. Извадете ядките от фурната и веднага ги поръсете със сол. Изчакайте да изстинат 10 минути преди консумация.
За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: readyseteat.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Кедрови ядки - ползи и вреди
- Чуфа (земен бадем, тигрови ядки) – ползи за здравето и употреба в кулинарията
- Кедър
- Мнението на специалистите за консумацията на ядки
- Кайсиевите ядки – състав, ползи и противопоказания
- Кои ядки ще ви помогнат да отслабнете?
- Ягоди с карамел, шоколад и смлени ядки
- Ядката на авокадото е най-полезната част от плода
- Карамелизирани ядки с кафява захар и канела
- Орехите и ореховите листа - истинска панацея
Коментари към Мариновани пикантни ядки