Мариновани пикантни ядки
Необходими продукти:
- 1 супена лъжица кокосов крем
- 1 1/2 супена лъжица паста от люти чушки
- 1 чаена лъжица паста от джинджифил
- 1/2 чаена лъжица оризов оцет
- 1 супена лъжица соев сос
- 1 супена лъжица чеснова паста
- 1 чаена чаша печени фъстъци
- 1 чаена чаша печени бадеми
- 1 чаена чаша солени печени ядки кашу
- 1/2 чаена лъжица морска сол (или хималайска)
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 170 градуса.
Докато фурната загрява, разбъркайте в купа всички продукти за пикантната марината - кокосовият крем, трита вида паста, оризовия оцет и соевия сос. Смесете ги добре, за да получите еднородна консистенция. Прибавете ядките и разбъркайте, за да се овкусят равномерно с получения пикантен сос.
Разстелете ги в голяма тава, застлана с пергаментова хартия.
Изпечете ги за 10 минути. Извадете ядките от фурната и веднага ги поръсете със сол. Изчакайте да изстинат 10 минути преди консумация.
За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: readyseteat.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ДР. ШЕЛЕР АНТИ-ЕЙДЖ СЕРУМ ЗА ЛИЦЕ С ДИВА РОЗА 30 мл
ДЕВА КРЕМ ПРОТИВ СТРИИ - 200 мл
АМИГОС АМИГДАЛИН B17 капсули 100 мг * 60 ДР. ГРИЙН
ХУНЗА B17 МАСЛО ОТ КАЙСИЕВИ ЯДКИ 50 мл
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ КАЙСИЕВИ ЯДКИ 20 мл
УРИАЖ ROSELIANE ПОЧИСТВАЩ ФЛУИД ЗА ЧУВСТВИТЕЛНА КОЖА 250 мл.
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Чуфа (земен бадем, тигрови ядки) – ползи за здравето и употреба в кулинарията
- Кедрови ядки - ползи и вреди
- Кедър
- Кайсиевите ядки – състав, ползи и противопоказания
- Кои ядки ще ви помогнат да отслабнете?
- Бразилските ядки подобряват шансовете за зачеване
- Карамелизирани орехи
- Ядката на авокадото е най-полезната част от плода
- Карамелизирани ядки с кафява захар и канела
- Диета с ядки - принцип и примерно меню
Коментари към Мариновани пикантни ядки