Начало Хранене Рецепти Предястия Студени Мариновани пикантни ядки

Мариновани пикантни ядки

Мариновани пикантни ядки - изображение

Необходими продукти:

  • 1 супена лъжица кокосов крем
  • 1 1/2 супена лъжица паста от люти чушки
  • 1 чаена лъжица паста от джинджифил
  • 1/2 чаена лъжица оризов оцет
  • 1 супена лъжица соев сос
  • 1 супена лъжица чеснова паста
  • 1 чаена чаша печени фъстъци
  • 1 чаена чаша печени бадеми
  • 1 чаена чаша солени печени ядки кашу
  • 1/2 чаена лъжица морска сол (или хималайска)

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 170 градуса.

Докато фурната загрява, разбъркайте в купа всички продукти за пикантната марината - кокосовият крем, трита вида паста, оризовия оцет и соевия сос. Смесете ги добре, за да получите еднородна консистенция. Прибавете ядките и разбъркайте, за да се овкусят равномерно с получения пикантен сос.

Разстелете ги в голяма тава, застлана с пергаментова хартия.

Изпечете ги за 10 минути. Извадете ядките от фурната и веднага ги поръсете със сол. Изчакайте да изстинат 10 минути преди консумация.

За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: readyseteat.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияХранене при...Здравни съветиЛюбопитноРецептиХрани и ястияДиетиЛайфстайлБотаникаЛечения