Мариновани пикантни ядки
Необходими продукти:
- 1 супена лъжица кокосов крем
- 1 1/2 супена лъжица паста от люти чушки
- 1 чаена лъжица паста от джинджифил
- 1/2 чаена лъжица оризов оцет
- 1 супена лъжица соев сос
- 1 супена лъжица чеснова паста
- 1 чаена чаша печени фъстъци
- 1 чаена чаша печени бадеми
- 1 чаена чаша солени печени ядки кашу
- 1/2 чаена лъжица морска сол (или хималайска)
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 170 градуса.
Докато фурната загрява, разбъркайте в купа всички продукти за пикантната марината - кокосовият крем, трита вида паста, оризовия оцет и соевия сос. Смесете ги добре, за да получите еднородна консистенция. Прибавете ядките и разбъркайте, за да се овкусят равномерно с получения пикантен сос.
Разстелете ги в голяма тава, застлана с пергаментова хартия.
Изпечете ги за 10 минути. Извадете ядките от фурната и веднага ги поръсете със сол. Изчакайте да изстинат 10 минути преди консумация.
За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: readyseteat.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХУНЗА B17 МАСЛО ОТ КАЙСИЕВИ ЯДКИ 50 мл
АМИГДАЛИН капсули * 100 ДР. БИОМАСТЕР
ЕВЕНТ БЕБЕШКО ОЛИО С НАТУРАЛЕН КОМПЛЕКС 200 мл
КАЙСИЕВИ ЯДКИ ГОРЧИВИ 150 г СТЕЛ АРГО
КАЛОРЕКС АПЕТИН течни капсули * 30
АМИГОС АМИГДАЛИН B17 капсули 100 мг * 60 DR. GREEN
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Кедрови ядки - ползи и вреди
- Накисвайте бадемите, за да станат по-полезни
- За да бъдат още по-полезни, накисвайте суровите ядки във вода
- Мнението на специалистите за консумацията на ядки
- Кайсиевите ядки – състав, ползи и противопоказания
- Кедър
- Чийзкейк Фереро
- Цели карамелизирани орехи
- 60 грама сурови ядки дневно понижават холестерола
- Пикантни тиквени семки на фурна
Коментари към Мариновани пикантни ядки