Мариновани пикантни зелени домати
Необходими продукти:
2 килограма зелени домати за 1 трилитров буркан
1 глава чесън
1 люта чушки
1 - 2 сладки чушки
аспирин (по 1 таблетка на буркан)
копър
За маринатата:
на 3 литра вода се слагат 1/2 чаена чаша сол, 1/4 чаена чаша захар и 0,250 литра оцет 9%.
Начин на приготвяне:
Предварително изварете бурканите и капаците. На дъното на всеки от съдовете сложете копър и по 1 таблетка стрит аспирин. Обелете и почистете чесъна и нелютите чушки, смелете ги заедно с лютите. Получената смес разпределете равномерно в бурканите.
Доматите разрежете на 2 - 4 части (в зависимост от големината им, сложете и тях и ги залейте с врящата марината, която сте направили от посочените продукти. Оцетът е най-добре да се добави веднага след завирането на течността, но не по-рано (и изключете котлона). Затворете бурканите.
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГРЕЙС КОЛ КОМПЛЕКТ ЗА ЖЕНИ КАДИФЕНА РОЗА И БОЖУР 2
БИСПОЛ АУРА СВЕЩ В БУРКАН С КАПАК ТРИЦВЕТНА С АРОМАТ НА ДИВА ВАНИЛИЯ snd99t-387
НовБИСПОЛ АУРА СВЕЩ В БУРКАН С КАПАК ТРИЦВЕТНА С АРОМАТ НА СОЧНИ ПЛОДОВЕ snd99t-386
НовДУШ ГЕЛ АВИА СЪС СИВО-ЗЕЛЕНА ХУМА 250 мл.
ШАМПОАН АВИА СЪС ЗЕЛЕНА ХУМА 250 мл.
ШАМПОАН АВИА СЪС СИВО-ЗЕЛЕНА ХУМА 250 мл.
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Консерви
- Зеленчуци
- Домат със захар и други народни рецепти при възпален пръст
- Домат
- Пилешко филе Капрезе
- Сочни пуешки гърди в ароматна марината
- Зеленчукова салата от зелени домати с моркови, чушки и чесън
- Направете си красив свещник от буркан, украсен с есенни листа
- Шест начина за стерилизиране на бурканите
- Домати - състав, полезни свойства и противопоказания
- Маринована сиврия (консервирана и за бърза консумация)
- Полезни и вредни свойства на чери доматите
Коментари към Мариновани пикантни зелени домати