Мариновани пикантни зелени домати

Необходими продукти:
2 килограма зелени домати за 1 трилитров буркан
1 глава чесън
1 люта чушки
1 - 2 сладки чушки
аспирин (по 1 таблетка на буркан)
копър
За маринатата:
на 3 литра вода се слагат 1/2 чаена чаша сол, 1/4 чаена чаша захар и 0,250 литра оцет 9%.
Начин на приготвяне:
Предварително изварете бурканите и капаците. На дъното на всеки от съдовете сложете копър и по 1 таблетка стрит аспирин. Обелете и почистете чесъна и нелютите чушки, смелете ги заедно с лютите. Получената смес разпределете равномерно в бурканите.
Доматите разрежете на 2 - 4 части (в зависимост от големината им, сложете и тях и ги залейте с врящата марината, която сте направили от посочените продукти. Оцетът е най-добре да се добави веднага след завирането на течността, но не по-рано (и изключете котлона). Затворете бурканите.
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГРЕЙС КОЛ КОМПЛЕКТ ЗА ЖЕНИ КАДИФЕНА РОЗА И БОЖУР 2
ТЕЧЕН ТОР ЗА ЗЕЛЕНИ РАСТЕНИЯ 250 мл
АЛКОФИТАЛ перорални капки, разтвор 50 мл
ФИТОМЕР ОЛИГОПЮР МАСКА ЗА БЕЗУПРЕЧНА КОЖА 50 мл.
ДУШ ГЕЛ АВИА СЪС СИВО-ЗЕЛЕНА ХУМА 250 мл.
ШАМПОАН АВИА СЪС ЗЕЛЕНА ХУМА 250 мл.
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Консерви
- Зеленчуци
- Домат със захар и други народни рецепти при възпален пръст
- Маринована сиврия (консервирана и за бърза консумация)
- Домат
- Сос от печени домати с чесън и босилек
- Шест начина за стерилизиране на бурканите
- Зеленчукова салата от зелени домати с моркови, чушки и чесън
- Домати - състав, полезни свойства и противопоказания
- Консерва от патладжани с моркови, чушки и чесън
- Рецепти за консерва от патладжани с чушки
- Рецепти за лятна доматена манджа с чушки и патладжани
Коментари към Мариновани пикантни зелени домати