Начало Хранене Рецепти Консерви Зеленчуци Мариновани люти чушки с чесън, копър и горчица

Мариновани люти чушки с чесън, копър и горчица

Мариновани люти чушки с чесън, копър и горчица - изображение

Необходими продукти:

  • 600-700 грама люти червени чушки
  • 3 супени лъжици олио
  • 2-3 скилидки чесън
  • 4-6 дебели стъбла копър
  • 5 супени лъжици оцет
  • по 1 кафена лъжица семена: горчица, копър, кориандър
  • 5-6 зърна черен пипер
  • 1 чаена лъжица сол или на вкус
  • 1 супена лъжица захар или на вкус


Начин на приготвяне:

Оставете пресните люти чушки за седмица-седмица и половина да изсъхнат. След това ги изпечете във фурната или на скара.

Разрежете ги на две, поставете върху дъска с разреза на горе и с помощта на остър нож отделете месестата част от ципите на ленти. Оставете мъничко от семената за повече пикантност.

Сложете чушките в купа и се заемете с направата на маринатата.

Сгорещете олиото и оцета в подходящ съд, добавете всички подправките (без чесъна и стъблата копър) и нека течността кипне. Варете в продължение на няколко минути, след което залейте чушките с нея. Сложете чесъна, стръковете копър, разбъркайте и покрийте купата със стреч фолио.

Оставете чушките да престоят няколко часа и тогава приберете в хладилника, където ги съхранявайте.

Добър апетит!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: hlebopechka.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиХрани и ястияСнимкиЛюбопитноДиети