Бързи мариновани чушки с риган и чили

Необходими продукти:
- 4 червени сладки чушки
За маринатата:
- 4 супени лъжици зехтин
- 2 супени лъжици лимонов сок или винен оцет
- 2-3 стръка магданоз
- 2 скилидки чесън
- 1/2 чаена лъжица сух риган
- смляна чили чушка
- черен пипер
- сол
Начин на приготвяне:
Включете фурната да загрява при 220 градуса на функция грил. Поставете сладките чушки върху решетка и ги изпечете за 20-30 минути, като ги обръщате периодично.
Когато ги извадите, сложете в найлонов пакет и обелете, щом се задушат. Почистете ги от семената и разделете на няколко големи части.
Ситно нарязаните магданозени листенца и скилидките чесън накълцайте ситно. Смесете ги в подходящ съд, добавете ригана при тях, също смлените черен пипер и чили чушка, сол на вкус.
Налейте зехтина, лимоновия сок (или винен оцет), разбийте с вилица.
С готовата марината залейте изпечените чушки, така че да ги покрие от всички страни.
Само половин час търпение и може да се насладите на вкусната салата. Ако може да изчакате 3 часа, чушките ще бъдат още по-вкусни.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: arborio.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ДЕРМЕДИКС ГЕЛ ЗА УЛТРАЗВУК ЗА ОТСЛАБВАНЕ И ОФОРМЯНЕ НА ТЯЛОТО 250 мл.
АЛКА ГРИЙНС саше * 30
ФИОННА BODY FIRMING АНТИЦЕЛУЛИТЕН КРЕМ ЗА ТЯЛО С ЛЮТА ЧУШКА И ЗЕЛЕНО КАФЕ 250 мл
АМРИТА ПРОФЕСИОНАЛНО МАСАЖНО ОЛИО ЛЮТА ЧУШКА 330 мл
НЕВРАКСИЛ гел 100 мл
МЕРЦ СПЕЦИАЛ ЗА КОСА капсули * 60
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Салати
- Зеленчукови салати
- Крият ли рискове за здравето печените чушки
- Пържени чушки с чесън и магданоз
- Маринована сиврия (консервирана и за бърза консумация)
- Люти чушки - полезни свойства и вреди
- Пиле с червени чушки и сос от три вида пипер
- Люти чушки Халапеньо - полезни свойства и противопоказания
- Мариновани чушки в доматен сос с чесън
- Мариновани люти чушки с розмарин и чесън в зехтин
- Салата от печени зелени чушки със сирене, рукола и меден дресинг
- Глазирани свински ребра с мед, горчица и бира
Коментари към Бързи мариновани чушки с риган и чили