Маринована тиква с чесън и лук

Необходими продукти:
1 глава лук
4 скилидки чесън
1 люта червена чушка
350 грама тиква
За маринатата:
2 чаени чаши вода
100 милилитра трапезен оцет
2 супени лъжици захар
2 чаени лъжици сол
70 милилитра олио
4 зърна карамфил
10 зърна черен пипер
4 дафинови листа
Начин на приготвяне:
Нарежете обелената и почистена от семената тиква на продълговати парчета.
Обелете лука, него нарежете на полукръгчета.
Чесъна - на тънки плочки, а чушката - на кръгчета.
Сложете всички зеленчуци в буркан и се заемете с маринатата.
Налейте водата в подходящ съд, поставете на котлона и нека кипне. Когато това стане прибавете добавете солта, захарта, оцета и останалите подправки. Намалете температурата на котлона и оставете течността да се приготвя в продължение на 4-5 минути. Налейте олиото и изчакайте марината отново да заври.
Залейте съдържанието на буркана с горещата марината, затворете съда с капак, нека се охлади достатъчно и приберете в хладилника за една нощ.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГРЕЙС КОЛ КОМПЛЕКТ ЗА ЖЕНИ КАДИФЕНА РОЗА И БОЖУР 2
ПЕДИАКИД ФИТОВЕРМИЛ сироп 125 мл
ФИТОПРОСТАЛ капсули * 60 + 20 ВИТАГОЛД
ЕНДОКА ОРГАНИЧНИ МУЛТИВИТАМИНИ прах 90 г
БИОТОНА БИО СУПЕР КЪЛНОВЕ 300 г
ВИТАМИНИ ЗА СТИМУЛИРАНЕ ОБРАЗУВАНЕТО НА ТЕН желирани таблетки * 60 IVYBEARS
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Консерви
- Тиква - полезни свойства и противопоказания
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- Облекчете хемороидите по 3 начина с помощта на чесън
- Пържени чушки с чесън и магданоз
- 5 вреди от честото консумиране на чесън
- Масло от чесън - ползи и употреба
- Маринована сиврия (консервирана и за бърза консумация)
- Направете си красив свещник от буркан, украсен с есенни листа
- Лукът и чесънът - мощно оръжие срещу грип и настинка
- Тиквен щрудел с орехи и канела
Коментари към Маринована тиква с чесън и лук