Манастирска каша

Необходими продукти:
1 чаша гречка (елда)
1 чаша ориз
1 чаша просо
300 грама мариновани гъби
1 парче пилешки гърди
1 голяма глава лук
2 моркова
1 чаша олио
1 с. л. подправки (всякакви)
Начин на приготвяне:
Запържете лука и морковите, гъбите също, но отделно. Сложете нарязаните гърди в дълбок съд, върху тях пласт попарена елда, след това ориза, върху него запържените гъби, най-отгоре - просото. Ако разполагате с други зърнени култури, може да продължите с реденето, но и само тези са достатъчни за получаването на ястието. Следва слой от запържените моркови и лук. Завършва се с подправките, може да сложите и сушени вишни, например. Не забравяйте да посолите. Полейте с олио и залейте с вряла вода, нивото й трябва да бъде точно над зеленчуците. Затворете с капак съда и оставете да се готви на слаб огън.
Получава се много вкусна каша.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИОТОНА БИО СУПЕР КЪЛНОВЕ 300 г
ГАНЧЕВ МЛЕЧНА КАША С БИСКВИТИ 190 г
БИОХЕРБА ОВЕСЕНО БРАШНО 500 г
ХИП ИНСТАНТНА КАША БИО СВЕЖИ ПЛОДОВЕ 250 г
ХИП ИНСТАНТНА КАША С БАНАН И ПРАСКОВА 250 г
ХИП ИНСТАНТНА БЕЗМЛЕЧНА БИО КАША ОВЕС 200 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Каши и супи от зърнени и бобови култури
- Ползи и вреди от консумацията на просо
- 10-дневна диета с елда за отслабване с 10 килограма
- Какви са здравословните ползи на сорта ориз „Басмати“
- Просо
- Елда, Гречиха, Гречка
- Пийте оризов квас за изцеление от остеохондроза и пречистване на ставите
- Понижаване на холестерола с червен ферментирал ориз
- Полезни и вредни свойства на ориза и оризовата каша
- Софт храни
- Ориз
Коментари към Манастирска каша