Малки питки от парено тесто с паста мисо

Необходими продукти:
- 1 чаена чаша вода
- 3 супени лъжици масло
- 1/4 чаена лъжица сол
- 3 супени лъжици бяло мисо
- 4 големи яйца
- 1 чаена чаша брашно
Начин на приготвяне:
Застелете 2 тави с хартия за печене.
Смесете водата, маслото и солта в касерола. Сложете на котлона да заври.
През това време разбъркайте добре мисото с едно яйце, докато се комбинират добре.
След като водата е завряла, сложете наведнъж брашното, намелете температурата и бързо разбъркайте, за да оформите топка.
След като тестото се оформило, свалете от котлона и добавете сместа от мисо и яйце, разбъркайте, след това добавете и останалите 3 яйца, като след всяко бъркате да се усвои от сместа.
Тестото сложете в пош и направете малки купчинки в подготвените тави.
Печете на 220 градуса в предварително загрята фурна за 5 минути, след което намалете температурата на 160 и печете за още 20-25 минути.
Сервирайте питките горещи.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: realsimple.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Рулца от тортила питка с апетитка
- Тутманик
- Цветни рулца от тортила питки
- Банички от лаваш с плънка от яйце и кашкавал
- Усукана сладка питка с течен шоколад
- Погача за прощъпулник
- Точени марокански питки на тиган тип карталачки
- Турски питки Поача
- Ябълкова пита с кисело мляко
- Бързи питки без месене
Коментари към Малки питки от парено тесто с паста мисо