Начало Хранене Рецепти Десерти Кейкове и торти Малинов кекс със захарна глазура

Малинов кекс със захарна глазура

Малинов кекс със захарна глазура - изображение

Необходими продукти:


  • 3 чаени чаши брашно
  • 1 кафени лъжички бакпулвер
  • 1 чаена лъжичка сол
  • 2 чаени чаши меко масло
  • 2 и 1/2 чаени чаши захар
  • 8 големи яйца със стайна температура
  • 1 супена лъжица екстракт от ванилия
  • 1 чаена чаша малиново сладко или конфитюр
  • червен цвят хранителна боя
  • 3 чаени чаши пудра захар
  • 3-4 супени лъжици сладкарска сметана
  • 1 чаена лъжичка ванилова паста


Начин на приготвяне:


Загрейте фурната на 180 градуса и напръскайте с мазнина формата за кекс, в която ще печете. В купа смесете брашното, набухвателя и солта. Оставете настрана. В друг съд сложете маслото и захарта. Разбийте ги, добавете яйцата, ванилията и продължете процеса още 2-3 минути.

Добавете сухите съставки и разбъркайте до хомогенност. Разделете тестото на две части и оцветете втората със сладкото и хранителната боя. Разбъркайте добре и разпределете част от бялото тесто във формата. Гарнирайте с оцветеното и завършете с останалата обикновена смес.

Завъртете формата с ръце, така че сместа да се разпредели равномерно и изпечете сладкиша за 40 минути. След готовност го охладете, а през това време пригответе глазурата. Загрейте сметаната, добавете ваниловата паста и пудрата захар. Разбъркайте и украсете кекса с получената перлена глазура. Охладете, разрежете, подредете в чиния и поднесете.

малинов кекс със захарна глазура

Да ви е сладичко!

За framar.bg: Русиана Михайлова

Източник: cookienameddesire.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиСнимкиХрани и ястияЗдравни съветиЛюбопитно