Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Макаронени изделия Макарони с тиквен сос и кашкавал

Макарони с тиквен сос и кашкавал

Макарони с тиквен сос и кашкавал - изображение

Необходими продукти:


  • 250 грама макарони с форма по избор
  • 300 грама тиква, обелена и нарязана на кубчета
  • 50 милилитра сметана за готвене
  • сол, черен пипер според вкуса
  • няколко стръка пресен босилек, нарязани ситно
  • 1-2 супени лъжици настърган кашкавал
  • 1/2 чаена лъжичка червен пипер
  • един зрял домат, обелен и настърган на фино ренде
  • масло за запръжка


Начин на приготвяне:


Налейте литър и половина вода в тенджера, подсолете я и сварете макароните в нея. Охладете и ги оставете настрана. Сварете тиквата и я сложете в купа. Налейте сметаната и подправете със сол, черен пипер на вкус.

Разбъркайте, сгорещете масло в дълбок тиган и пресипете сместа. Добавете босилека, настъргания домат, червения пипер и разбъркайте соса.

Бъркайте докато се сгъсти и прибавете макароните. Разпределете ястието в чинии, поръсете с кашкавал и поднесете.

Да ви е вкусно!

За framar.bg: Русиана Михайлова

Източник: www.coffeeandcrayons.net

Още по темата:

0.0, 0 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛюбопитноДиетиХрани и ястияЗдравни съветиАнкетиСнимкиЛайфстайлБотаника