Макарони с тиквен сос и кашкавал

Необходими продукти:
- 250 грама макарони с форма по избор
- 300 грама тиква, обелена и нарязана на кубчета
- 50 милилитра сметана за готвене
- сол, черен пипер според вкуса
- няколко стръка пресен босилек, нарязани ситно
- 1-2 супени лъжици настърган кашкавал
- 1/2 чаена лъжичка червен пипер
- един зрял домат, обелен и настърган на фино ренде
- масло за запръжка
Начин на приготвяне:
Налейте литър и половина вода в тенджера, подсолете я и сварете макароните в нея. Охладете и ги оставете настрана. Сварете тиквата и я сложете в купа. Налейте сметаната и подправете със сол, черен пипер на вкус.
Разбъркайте, сгорещете масло в дълбок тиган и пресипете сместа. Добавете босилека, настъргания домат, червения пипер и разбъркайте соса.
Бъркайте докато се сгъсти и прибавете макароните. Разпределете ястието в чинии, поръсете с кашкавал и поднесете.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: www.coffeeandcrayons.net
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХИП ПЮРЕ ТАЛЯТЕЛИ СЪС СМЕТАНА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г
ХИП ПЮРЕ БИО ЗЕЛЕНЧУЦИ И МАКАРОНИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
ВОЛКАНО ПРИСТАВКА ЗА КУХНЕНСКИ РОБОТ ЗА ПРИГОТВЯНЕ НА ДОМАШНА ПАСТА
ЛАЙКА РЪЧНА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА СЪС СМЕНЯЕМИ ПРИСТАВКИ PM2000
ЛАЙКА НАКРАЙНИК ЗА РАВИОЛИ APM007 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА PM2000
НАКРАЙНИК ЗА СПАГЕТИ REGINETTE 12 мм APM0050 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА PM20000
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Макаронени изделия
- Тиква - полезни свойства и противопоказания
- Какво е паста орзо и как да я приготвим
- Как и колко да варим макаронените изделия
- Сос Бъфало
- Топ 10 на най-популярните видове паста в света
- Макароните са полезни и предразполагат към здравословно хранене
- Печени палачинки с пиле в сметанов гъбен сос
- Паста орзо със зеленчуци
- Макарони със спанак, лук и сметана
- Тиква, Кюрбисия
Коментари към Макарони с тиквен сос и кашкавал