Макарони с тиквен сос и кашкавал

Необходими продукти:
- 250 грама макарони с форма по избор
- 300 грама тиква, обелена и нарязана на кубчета
- 50 милилитра сметана за готвене
- сол, черен пипер според вкуса
- няколко стръка пресен босилек, нарязани ситно
- 1-2 супени лъжици настърган кашкавал
- 1/2 чаена лъжичка червен пипер
- един зрял домат, обелен и настърган на фино ренде
- масло за запръжка
Начин на приготвяне:
Налейте литър и половина вода в тенджера, подсолете я и сварете макароните в нея. Охладете и ги оставете настрана. Сварете тиквата и я сложете в купа. Налейте сметаната и подправете със сол, черен пипер на вкус.
Разбъркайте, сгорещете масло в дълбок тиган и пресипете сместа. Добавете босилека, настъргания домат, червения пипер и разбъркайте соса.
Бъркайте докато се сгъсти и прибавете макароните. Разпределете ястието в чинии, поръсете с кашкавал и поднесете.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: www.coffeeandcrayons.net
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛАЙКА РЪЧНА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА СЪС СМЕНЯЕМИ ПРИСТАВКИ модел PM2000
ЛАЙКА НАКРАЙНИК ЗА РАВИОЛИ APM007 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА модел PM2000
ВОЛКАНО ПРИСТАВКА ЗА КУХНЕНСКИ РОБОТ ЗА ПРИГОТВЯНЕ НА ДОМАШНА ПАСТА
ХИП ПЮРЕ СПАГЕТИ С БРОКОЛИ И СМЕТАНОВ СОС И РИБА 220 г
ХИП БИО ПЮРЕ МАКАРОНИ С ШУНКА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г
ХИП ПЮРЕ ТАЛЯТЕЛИ СЪС СМЕТАНА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Макаронени изделия
- Гарум - римският сос, служещ за подправка и лекарство
- Сос от печени домати с чесън и босилек
- Класическa рецептa за домашен кетчуп
- Топ 10 на най-популярните видове паста в света
- Паста орзо със зеленчуци
- Как и колко да варим макаронените изделия
- Сос Бъфало
- Трицветна макаронена салата с пиле и зеленчуци
- Сладък сос чили
- Макарони на фурна със зеленчуци и шунка
Коментари към Макарони с тиквен сос и кашкавал