Макарони с тиква и морски дарове

Необходими продукти:
- 250-300 грама макарони
- 200 грама микс от морски дарове
- 300 грама тиква
- 1 голяма глава лук
- 5 супени лъжици зехтин
- 1 чаена лъжица сушена мащерка
- сол, черен и червен пипер, пресен магданоз
Начин на приготвяне:
Сварете макароните ал данте в подсолена вода.
Сгорещете зехтина в тиган и задушете в него лука за 2-3 минути. След това прибавете ситно нарязаната тиква и пържете 5-6 минути. Тогава прибавете морските дарове, мащерката, пържете 5 минути. Поръсете с черен пипер и сол.
Последни в тигана изсипете макароните ал данте. Разбъркайте, затоплете за 2-3 минути и поръсете с нарязан пресен магданоз.
Може да поднесете ястието с ароматна мащерка.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: femiana.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХИП ПЮРЕ ТАЛЯТЕЛИ СЪС СМЕТАНА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г
ХИП ПЮРЕ БИО ЗЕЛЕНЧУЦИ И МАКАРОНИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
ВОЛКАНО ПРИСТАВКА ЗА КУХНЕНСКИ РОБОТ ЗА ПРИГОТВЯНЕ НА ДОМАШНА ПАСТА
ЛАЙКА РЪЧНА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА СЪС СМЕНЯЕМИ ПРИСТАВКИ PM2000
ЛАЙКА НАКРАЙНИК ЗА РАВИОЛИ APM007 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА PM2000
НАКРАЙНИК ЗА СПАГЕТИ REGINETTE 12 мм APM0050 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА PM20000
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Макаронени изделия
- Тиква - полезни свойства и противопоказания
- Какво е паста орзо и как да я приготвим
- Как и колко да варим макаронените изделия
- Топ 10 на най-популярните видове паста в света
- Макароните са полезни и предразполагат към здравословно хранене
- Паста орзо със зеленчуци
- Макарони със спанак, лук и сметана
- Тиква, Кюрбисия
- Макарони с кайма, млечна заливка и доматен сос
- Трицветна макаронена салата с пиле и зеленчуци
Коментари към Макарони с тиква и морски дарове