Макарони с тиква и морски дарове

Необходими продукти:
- 250-300 грама макарони
- 200 грама микс от морски дарове
- 300 грама тиква
- 1 голяма глава лук
- 5 супени лъжици зехтин
- 1 чаена лъжица сушена мащерка
- сол, черен и червен пипер, пресен магданоз
Начин на приготвяне:
Сварете макароните ал данте в подсолена вода.
Сгорещете зехтина в тиган и задушете в него лука за 2-3 минути. След това прибавете ситно нарязаната тиква и пържете 5-6 минути. Тогава прибавете морските дарове, мащерката, пържете 5 минути. Поръсете с черен пипер и сол.
Последни в тигана изсипете макароните ал данте. Разбъркайте, затоплете за 2-3 минути и поръсете с нарязан пресен магданоз.
Може да поднесете ястието с ароматна мащерка.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: femiana.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛАЙКА РЪЧНА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА СЪС СМЕНЯЕМИ ПРИСТАВКИ модел PM2000
ЛАЙКА НАКРАЙНИК ЗА РАВИОЛИ APM007 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА модел PM2000
ВОЛКАНО ПРИСТАВКА ЗА КУХНЕНСКИ РОБОТ ЗА ПРИГОТВЯНЕ НА ДОМАШНА ПАСТА
ХИП ПЮРЕ СПАГЕТИ С БРОКОЛИ И СМЕТАНОВ СОС И РИБА 220 г
ХИП БИО ПЮРЕ МАКАРОНИ С ШУНКА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г
ХИП ПЮРЕ ТАЛЯТЕЛИ СЪС СМЕТАНА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Макаронени изделия
- Как и колко да варим макаронените изделия
- Паста орзо със зеленчуци
- Топ 10 на най-популярните видове паста в света
- Трицветна макаронена салата с пиле и зеленчуци
- Тиква - полезни свойства и противопоказания
- Макароните са полезни и предразполагат към здравословно хранене
- Какво е паста орзо и как да я приготвим
- Макарони на фурна със зеленчуци и шунка
- Двуседмична диета с паста
- Макарони с кайма, млечна заливка и доматен сос
Коментари към Макарони с тиква и морски дарове