Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Макаронени изделия Макарони с рукола, домати и бяло вино

Макарони с рукола, домати и бяло вино

Макарони с рукола, домати и бяло вино - изображение

Необходими продукти:

  • 300 грама макарони
  • 100 грама рукола
  • 3 домата
  • 2 скилидки чесън
  • 100 грама кашкавал
  • 75 милилитра вино (сухо бяло)
  • 2 супени лъжици зехтин


Начин на приготвяне:

Запържете чесъна в зехтина. Когато скилидките си пуснат аромата, извадете ги от мазнината и в нея сложете доматите, нарязани на немного дребни парчета. Затворете съда с капак и гответе 5 минути на силен огън, след което намалете температурата и добавете накъсаната рукола.

Минута по-късно налейте виното и задушете за още няколко минути.

Добавете предварително сварените според инструкциите върху опаковката макарони, подсолете и задушете за минута. Тогава свалете съда от котлона, затворете с капак и оставете ястието така за 7-8 минути.

Поднесете макароните, като ги поръсите с настърган кашкавал и гарнирате с листа рукола.

Чаша бяло вино е задължително допълнение.

Да ви е вкусно!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: lady.mail.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛюбопитноДиети