Макарони с рукола, домати и бяло вино

Необходими продукти:
- 300 грама макарони
- 100 грама рукола
- 3 домата
- 2 скилидки чесън
- 100 грама кашкавал
- 75 милилитра вино (сухо бяло)
- 2 супени лъжици зехтин
Начин на приготвяне:
Запържете чесъна в зехтина. Когато скилидките си пуснат аромата, извадете ги от мазнината и в нея сложете доматите, нарязани на немного дребни парчета. Затворете съда с капак и гответе 5 минути на силен огън, след което намалете температурата и добавете накъсаната рукола.
Минута по-късно налейте виното и задушете за още няколко минути.
Добавете предварително сварените според инструкциите върху опаковката макарони, подсолете и задушете за минута. Тогава свалете съда от котлона, затворете с капак и оставете ястието така за 7-8 минути.
Поднесете макароните, като ги поръсите с настърган кашкавал и гарнирате с листа рукола.
Чаша бяло вино е задължително допълнение.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: lady.mail.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛАЙКА РЪЧНА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА СЪС СМЕНЯЕМИ ПРИСТАВКИ модел PM2000
ЛАЙКА НАКРАЙНИК ЗА РАВИОЛИ APM007 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА модел PM2000
ВОЛКАНО ПРИСТАВКА ЗА КУХНЕНСКИ РОБОТ ЗА ПРИГОТВЯНЕ НА ДОМАШНА ПАСТА
ХИП ПЮРЕ СПАГЕТИ С БРОКОЛИ И СМЕТАНОВ СОС И РИБА 220 г
ХИП БИО ПЮРЕ МАКАРОНИ С ШУНКА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г
ХИП ПЮРЕ ТАЛЯТЕЛИ СЪС СМЕТАНА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Макаронени изделия
- Макароните са полезни и предразполагат към здравословно хранене
- Паста орзо със зеленчуци
- Зеленчукова салата с макарони и маслини
- Макаронена запеканка с шунка, царевица и кашкавал
- Макарони с кайма, млечна заливка и доматен сос
- Какво е паста орзо и как да я приготвим
- Как и колко да варим макаронените изделия
- Двуседмична диета с паста
- Запеканка от макарони с пилешко месо и сос бешамел
- Трицветна макаронена салата с пиле и зеленчуци
Коментари към Макарони с рукола, домати и бяло вино